Conecteaza-te cu noi

Stil de viață

Impactul Modernismului în Arhitectură

Publicat

pe

Impactul Modernismului în Arhitectură | Zicala.ro

Lumea modernă a adus un număr mare de schimbări în multele fațete ale societății. Una dintre ele este o schimbare în modul în care este creată arhitectura. Noțiunea tradițională a arhitectului ca artist se estompează încet, devenind un concept trecut și o noțiune romantică a meseriei. Arhitecții erau cunoscuți în trecut ca fiind cea mai înaltă formă de artiști.

Procesul de creare a unui obiect fizic cu o idee care se formează în mintea artiștilor care apoi este pus pe hârtie și mai târziu ocupă spațiul public din lumea reală. Dezbaterea dacă arhitectura ar trebui să fie sau nu considerată o formă de artă este în desfășurare. În zilele noastre, procesul de proiectare și creare a unei noi arhitecturi cu ajutorul algoritmilor de calculator. Arta și arhitectura au avut întotdeauna o legătură, deoarece ambele au exprimat o anumită formă a ideii. Software-ul poate fi folosit pentru a crea randări ale zonelor de dezvoltare și poate ajuta la amenajarea clădirilor dintr-o zonă rezidențială sau clădiri de birouri.

Crearea arhitecturii folosind software de calculator

Indiferent dacă structura este destinată unui spațiu de birouri sau unei clădiri rezidențiale, arhitectura sa ar trebui să fie capabilă să reflecte funcția sa. Locurile, unde acest lucru poate fi văzut, sunt în majoritatea stațiunilor de cazinou din lume. Cazinourile sunt adesea asociate cu glamour și exces, acest lucru putând fi văzut în multe unități binecunoscute precum cele găsite în Las Vegas și Macao.

Mulți arhitecți cunoscuți sunt ferm de acord că arhitectura nu este artă, un site nu este o formă de auto-exprimare și că forma este un accent major al arhitecților atunci când proiectează structuri, ceea ce contribuie la evoluția societății. Pe de altă parte, mulți alți arhitecți se consideră artiști. Mulți dintre ei organizează expoziții folosind fotografii, precum și redări 2D și 3D. Arhitectura este mai mult decât ceva de văzut pentru ochi. Pe lângă aspectul funcțional, cum ar fi oferirea de adăpost, arhitectura bună poate avea o influență generală pozitivă asupra bunăstării unei persoane.

Mișcări de artă modernă și arhitectură

De-a lungul istoriei, nicio altă mișcare arhitecturală nu este mai evidentă decât baroc. Ideea din spatele barocului a fost reprezentarea infinitului, punând un mare accent pe iluminat și pe stilul arhitectural care părea aproape teatral. Artiștii au implementat noi tehnici pentru a realiza acest lucru, inclusiv quadro riportato, quadrature și în cele din urmă trompe l’oeil, toate fiind tehnici folosite pentru a forma rezultatul final, deoarece toate aceste trei combinate au reușit să aducă o tranziție fără întreruperi între picturi și sculptură. Tehnica a fost folosită nu numai în baroc, ci și în timpul Renașterii.

O abordare mai modernă a arhitecturii decorative este Art Nouveau. Stilul este caracterizat prin folosirea unor linii organice decorative lungi, utilizate mai ales în arhitectură, dar și în alte arte decorative, cum ar fi bijuterii și modele din sticlă, postere și ilustrații. Scopul mișcării artistice a fost de a crea un nou stil modern, liber de constrângerile artistice care au fost predominante în timpul secolului al XIX-lea. Stilul vizual al Art Nouveau este obținut prin utilizarea liniilor asimetrice, ondulate, adesea inspirate de plante, insecte și alte forme naturale și delicate. Un exemplu celebru de Art Nouveau se găsește la cazinoul abandonat din Constanța, România, un alt exemplu important la Casino de Monte Carlo, din Monaco.

Cazinoul din Constanța rămâne abandonat, dar recent se fac planuri de restaurare a acestui celebru cazinou. Când și-a deschis porțile a fost întâmpinat cu unele critici, totuși, un an mai târziu, a devenit unul dintre cele mai cunoscute cazinouri, atrăgând oameni din toată Europa. Restaurarea acestei clădiri cândva faimoase se poate dovedi o provocare. Caracteristica sa cea mai importantă este decorațiunile sale Art Nouveau care trebuie menținute și nu modificate în niciun fel.

Nașterea mișcării Bauhaus

În primii săi ani, Art Nouveau a fost un răspuns al arhitecților și artiștilor care au fost martorii industrialismului modern producând imitații slabe și obiecte prost realizate din perioadele anterioare și, odată cu Art Nouveau, au căutat să readucă măiestria bună, producând în același timp obiecte care reflectau utilitatea lor. Mulți cred, de asemenea, că Art Nouveau a fost o modalitate de a îndepărta decorațiunile excesive din stilurile anterioare și de a „curăța” forma. Ideea a fost dusă la extrem odată cu mișcarea Bauhaus, când arhitecții s-au străduit în eliminarea oricărei forme de decor, implicând ideea că forma unei clădiri ar trebui să-și îndeplinească funcția, rezultând o arhitectură blândă.

Bauhaus a fost înființat în 1919 de Walter Gropius și a fost cea mai influentă mișcare, schimbând multe aspecte ale arhitecturii, artelor decorative, designului, designului industrial și interior cu ideea de a le reuni sub un singur acoperiș. Arhitectura Bauhaus era goală, expunând materialele moderne de construcție și nu ascunzându-le. Oțelul, betonul și sticla au fost cele mai utilizate, iar filozofia a fost construirea unei clădiri reprezentative pentru epoca mașinilor.

Școala Bauhaus a adus o transformare extremă societății și tradiționalismului. De la bun început, a câștigat multe critici, mulți menționând că mișcarea, în special în arhitectură, a fost neutră și degenerativă în contrast cu arhitectura tradițională. Accentul pus pe funcție în detrimentul formei a fost accentuat după ce fondatorul său a plecat și Hannes Meyer i-a luat locul în 1928. Mișcarea a durat aproximativ un deceniu, dar filosofia ei este încă văzută până în zilele noastre. Mediul în care trăim ne influențează foarte mult viața de zi cu zi. Recent, a existat un apel la frumusețe în arhitectura modernă. James Stevens Curl, un renumit istoric al arhitecturii, a lansat una dintre cele mai faimoase cărți ale sale, cunoscută sub numele de „Making Dystopia”, care îi subliniază dezgustul față de modernism, numind arhitectura modernă drept barbară.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stil de viață

Sfaturi Pentru a vă Îmbunătăți Limbajul Corpului

Publicat

pe

By

Sfaturi Pentru a vă Îmbunătăți Limbajul Corpului | Zicala.ro

Fie că este vorba despre un interviu de angajare, o cină intimă, o întâlnire importantă sau doar comunicare de zi cu zi în relații civile și de muncă, cu toții dorim să radiăm încredere și credibilitate la prima vedere. Importanța comunicării verbale este de netăgăduit, dar starea bună și limbajul corpului sunt cel puțin esențiale pentru succes. Vă vom oferi acum câteva sfaturi utile despre acestea din urmă.

Scopul sfaturilor bune de mai jos este de a radia încredere unul câte unul, astfel încât să vă fie mai ușor să vă urmăriți interesele realizându-vă dorințele și obiectivele. Limbajul atractiv al corpului este, desigur, doar un succes pe jumătate, dar fără el, puteți eșua cu ușurință înainte de a începe o conversație, începeți orice conversație importantă dintr-o poziție pierzătoare.

Zâmbiți sincer

S-ar putea să credeți că nu trebuie să spuneți asta, totuși: sondajele arată că majoritatea zâmbetelor noastre par forțate – nu întâmplător simțim adesea zâmbetul de plastic gol, intruziv, în timp ce credem imediat zâmbetele oamenilor cinstiți.

Cheia este să zâmbiți și cu ochii sau să faceți zâmbetul să dispară doar treptat, dar, bineînțeles, să nu vă băgați în față când celălalt se plânge sau raportează vești triste. Să spunem că dacă acest lucru necesită o atenție specială, indică deja o lipsă de empatie, care este puțin mai gravă decât limbajul corpului. Un zâmbet sincer radiază oricum de încredere, cu condiția să nu rânjiți tot timpul ca un câine palid. Un zâmbet pe jumătate este adesea mai câștigător decât un zâmbet fals.

Stați mai aproape

Merită să urmați acest sfat indiferent de postura dumneavoastră – pentru că aplecându-vă mai aproape de celălalt, vă exprimați interes și atenție. Și dacă celălalt simte că vă pasă, se deschide mai ușor pentru dumneavoastră. În plus, proximitatea fizică face interacțiunea mai intimă, ceea ce înseamnă că nu există loc pentru tăcere, neînțelegeri sau oftat.

În același timp, aveți grijă să nu vă urcați în fața sau în aura celuilalt, apropiindu-vă de celălalt cu respect pentru spațiul personal. Limita acestui lucru este în altă parte și este diferită de la cultură la cultură, dar veți observa cu ușurință dacă ați depășit-o pentru că celălalt se va îndepărta instinctiv de dumneavoastră. Dacă experimentați asta, opriți-vă.

Contact vizual

Dacă nu faceți asta, aveți șanse mari să vă ascundeți de celălalt, sau invers: nu credeți ceea ce spuneți. Desigur, ochiul lupului poate deveni cu ușurință jenant, așa că uneori merită „să te uiți deoparte”, dar celor care caută constant contact vizual le va fi mai ușor să câștige respect de la colegii lor pe baza cercetărilor. În plus, dacă vă uitați în ochii celuilalt, sugerați și că respectul este reciproc. Ca întotdeauna, de această dată mijlocul de aur este cel mai câștigător.

Da-ți din cap

Mesajul de a da din cap: sunteți de acord cu celălalt, dar măcar luați în considerare ceea ce spuneți – și asta, desigur, are un efect încurajator asupra vorbitorului, care se va simți mai confortabil în acest fel, persoana în cauză va avea mai ușor încredere în dumneavoastră. Totuși, asigurați-vă că dați din cap doar în momentele potrivite și nu atunci când, să zicem, vi se pune o întrebare. Altfel, ați putea cădea, la fel ca o flotilă care ține de mult telefonul în mână în timpul unei conversații cu o bunica/iubită/șef, care se concentrează pe altceva într-un moment prost, să spuneți: „Tu crezi că am slăbit?” sau „Nu ar fi inutil să-mi dai o creștere de salariu?” ca răspuns la o întrebare, el geme: „Sigur”.

Puneți un picior înainte

La început, poate fi cu ușurință o exagerare să spuneți că, chiar și poziția piciorului poate juca un rol în prima impresie, deși credeți-mă, așa este. Dacă piciorul nu este îndreptat spre celălalt, spuneți că îi acordați atenție doar pe jumătate, ați ieșit deja din situație cu jumătate de picior, vă concentrați deja pe altceva cu jumătate din inimă. Dimpotrivă, chiar dacă țineți degetele de la picioare pe celălalt, sugerați că îi acordați o atenție sută la sută, excluzând totul și pe toți ceilalți pentru conversația față în față.

Nu fiți agitat

Apropo de mâini agitate care se mișcă: agitația nervoasă, taburete și gura acoperită se referă la o mulțime de lucruri, nu doar la fiabilitate. Potrivit dr. Lillian Glass, cercetător în comportament și expert în limbajul corpului, care a asistat și la investigațiile FBI, acestea sunt semne de înșelăciune și minciună intenționată, cum ar fi – ferește-te! – imobilitate totală, de asemenea.

„Poate fi cu ușurință un semn al unei căutări de conflict neurologic, deoarece așa ne îngheață corpurile atunci când ne concentrăm asupra unei confruntări iminente cu toți nervii noștri”, spune Glass. Când conversația are loc, desigur, corpul reacționează și el astfel: mișcări subtile, calme, în mare măsură inconștiente însoțesc ceea ce aveți de spus. Poziția sculpturală este adesea un semn de avertizare că ceva este foarte greșit. În engleză: „nu te părăsi, dar nici nu te înghesui: relaxează-te!”

Fiți un cameleon

Cu așa-numita „oglindire”, dacă nu exagerăm, câștigăm cu ușurință și încrederea celuilalt. Când vorbiți cu cineva, este în regulă să folosiți gesturi, expresii faciale similare. Dacă totul merge natural, arătați atrăgător, empatic.

Cercetătorii de la Universitatea din New York au arătat în 1999 că efectul cameleon, o mimetizare care apare atunci când imită involuntar comportamentul altuia, trezește simpatie în celălalt. Cercetătorii au cerut 78 de bărbați și femei să lucreze împreună în perechi la o sarcină, dar jumătate dintre cupluri au fost de fapt, pe baza instrucțiunilor anterioare, adaptate la gesturile limbajului corpului partenerului lor la diferite niveluri. Cercetătorii au filmat totul și apoi i-au întrebat pe participanți ce impresii au despre partenerul lor. Și poate nu este surprinzător, cu cât partenerul a imitat mai pozitiv comportamentul subiectului, cu atât feedback-ul a fost mai pozitiv.

Continuați lectura

Business

Multitasking-ul Este Inamicul Succesului?

Publicat

pe

By

Multitasking-ul Este Inamicul Succesului? | Zicala.ro

Unii oameni spun că multitasking-ul este o abilitate obligatorie atunci când vine vorba de căutarea unui loc de muncă. Multitasking-ul este considerat productiv atunci când răspundeți la un e-mail, comandați cafea, aveți o întâlnire, rezolvați o problemă și toate acestea, în timp ce vă îndepliniți obiectivul de lucru și depășiți așteptările. Unii CEO merg atât de departe încât chiar proclamă că, fără multitasking, totul este o iluzie.

Privind de cealaltă parte a acestei dezbateri, alții văd multitasking-ul ca pe un inamic, iar un lider înțelept ar trebui să alunge multitasking-ul și să permită echipei de management să se concentreze asupra priorităților operaționale care vor stimula creșterea și sustenabilitatea. Acest punct de vedere este ca un vis pentru un multitasker. Cu toate acestea, cum poți evita să fiți victima multitasking-ului?

Concentrați-vă pe prioritate

Pentru a nu fi un multitasker, înseamnă să vă concentrați pe prioritatea numărul unu și să construiți succesiv. Construirea secvenţială legată de construirea pas la un moment dat într-o ordine logică pentru a maximiza rezultatele. Concentrarea pe mai mult de un obiectiv la un moment dat va aduce rezultate similare cu șoimul care încearcă să prindă doi șoareci de câmp în același timp și să călătorească cu viteza de 390 km/h. Acest lucru va duce la plecarea acasă înfometat.

Pentru multitasker, conceptul de un pas la un moment dat ar putea fi străin, dar se reflectă frecvent în rezultatele „bine, regulate și pentru totdeauna medii” care sunt obținute. Cu toate acestea, când vine vorba de realizări, pentru a le atinge trebuie să vă identificați prioritatea principală și să identificați secvențe de evenimente care să vă asigure că vă veți atinge obiectivul. Este mai ușor să obțineți măreția prin împărțirea priorității principale în pași mai mici și mai ușor de acționat.

Drumul către succes poate fi accidentat și poate fi ușor să vă pierdeți concentrarea. De aceea este important să contrabalansăm denivelările și să rămânem pe drumul cel bun. De exemplu, în managementul proiectelor, obiectivele finale ale proiectului sunt revizuite în mod frecvent. Această revizuire va ajuta proiectul să rămână aliniat cu așteptările. Un mare lider știe totul despre drumul accidentat către măreție, dar îi ține la distanță pe multitaskeri, adaptând prioritățile și asigurându-se că fiecare pas făcut este clar, concentrat și înclinând spre prioritatea numărul unu.

Nu fiți singuri

În fiecare afacere, munca în echipă este esențială și vă va ajuta să vă atingeți obiectivul final. O greșeală comună a multitaskerului este că vor să-și revendice gloria pentru ei înșiși făcând totul în același timp. În plus, acest tip de fenomen nu este frumos și rareori duce la succes.

Nimic nu se face singur, iar toți oamenii de succes au avut în spate pe cineva care i-a îndrumat, fie un prieten, fie un antrenor care a împins sportivul la limită.

Folosiți-vă timpul cu înțelepciune

Unii șefi folosesc cuvântul „mare” cât mai mult posibil atunci când vine vorba de a proiecta succesul, fie spunând „planuri mari”, „beneficii mari” etc. Aceste cuvinte sunt suficiente pentru a trimite un multitasker în exces și pentru a-i forța pe alții să alerge pentru dealuri, mai degrabă decât să ieșiți din zona de confort. Un mare lider se uită la mare, îl îmbrățișează și îl folosește în avantajul lor.

În plus, toți avem aceeași perioadă de timp în zi, așa că, cu cât vă concentrați mai mult asupra a ceea ce puteți face chiar acum pentru a vă atinge obiectivul numărul unu, cu atât este mai probabil să-l atingeți. Pentru a atinge măreția, este important să înecați zgomotul și să vă concentrați asupra a ceea ce este important. Folosiți-vă timpul cu înțelepciune; începeți să acționați și măreția va deveni noul vostru cel mai bun prieten.

Un alt lucru care ajută la obținerea succesului este să pună întrebarea corectă. Multitasker-ul ar putea specula, punând mii de întrebări aleatorii, majoritatea irelevante. Cu toate acestea, acest lucru duce la mai multă dezordine. Tipul corect de întrebare ar putea fi similar cu „ce ar trebui să prioretizez pentru a crește productivitatea în așa fel încât să adaug mai multă valoare experienței clienților?”

Punând întrebarea corectă, veți avea o viziune despre cum ar putea arăta imaginea de ansamblu și apoi vă puteți stabili obiective bine definite. Acesta este primul pas către construirea unei baze solide pentru succes. Determinând ceea ce este necesar, veți deveni mai productiv și gata să începeți să construiți în direcția corectă și să adăugați valoare experienței clienților.

Utilizați Scopul, Prioritatea și Productivitatea

Multe companii se concentrează pe productivitate fără să se gândească la scop și prioritate. Cel mai mare motor din spatele succesului este scopul și îl avem cu toții. La fel ca șoimul care are scopul să mănânce pentru a supraviețui, iar pentru a supraviețui trebuie să-ți stabilești prioritățile, care include și să spui nu. Dacă nu vă stabiliți prioritățile, nu veți fi productiv și nu veți atinge ținta.

Succesul este o iluzie pentru mulți; cu toate acestea, dacă puneți întrebarea corectă, blochați zgomotul și vă concentrați pe prioritatea numărul unu, succesul nu va mai fi un mit. Chiar și multitaskerul va găsi satisfacție în construirea unor rezultate extraordinare dacă se alege un pas la un moment dat.

Continuați lectura

Stil de viață

Ne Ajută Smartphone-urile Să Scăpăm de Plictiseală?

Publicat

pe

By

Ne Ajută Smartphone-urile Să Scăpăm de Plictiseală? | Zicala.ro

Când ne plictisim, când vrem să ne umplem timpul cu ceva, folosim telefonul.

Un smartphone poate fi util în multe cazuri. Fie că îl folosiți pentru distracția voastră și pentru a vă recrea și a vă distra, fie că vreți să învățați, să îl folosiți la serviciu, să vă jucați, este evident că telefonul este foarte util.

Cu siguranță, mulți oameni au avut măcar o dată acea stare neplăcută de plictiseală. Pe care cu toții vrem să o umplem cu activități interesante, dar din moment ce aveți un smartphone aveți tot ce e nevoie pentru a scăpa de această plictiseală.

De ce ne plictisim?

Poate părea o întrebare ciudată, chiar dacă fiecare dintre noi s-a plictisit uneori. Mulți nu s-au întrebat de ce se plictisesc, ci ce să facă pentru a nu se plictisi.

Dar pentru a răspunde mai clar la întrebare: ce este plictiseala? Putem spune că este clar, că este o perioadă de melancolie, o perioadă în care pierdeți timpul și nu faceți nimic productiv, fie nu aveți ce face, fie așteptați pe cineva.

Acest sentiment de plictiseală se poate spune că are nu numai efecte negative, ci și efecte benefice, atunci când simțim plictiseală, creierul nostru încearcă să găsească contexte noi și investighează necunoscutul.

Încercăm să scăpăm de plictiseală cu ceea ce avem la îndemână dacă nu avem alte mijloace care să ne ajute și nu avem nicio persoană cu care să comunicăm față în față, așa că folosim telefonul pentru a trece peste acel moment de plictiseală.

Ce puteți face cu un smartphone când vă plictisiți?

Puteți face o mulțime de lucruri, cum ar fi să jucați jocuri online care cu siguranță vă vor face să vă relaxați sau să vă pună mintea la contribuție, vă sporesc curiozitatea și imaginația și cu siguranță vă fac ziua mai bună scăpând de plictiseală. De asemenea, puteți folosi rețelele sociale pentru a socializa și a vă distra cu prietenii. De ce să nu jucați împreună jocuri online.

Evident, dacă folosim ceva timp îndelungat, există riscul să ne plictisim, așa că în viață, totul trebuie făcut cu moderație pentru a nu pierde interesul.

Chiar și utilizarea telefoanelor trebuie făcută cu moderație.

În urmă cu câțiva ani, smartphone-urile nu existau, așa că plictiseala era mai greu de stăpânit, chiar dacă puteați să faceți activități în aer liber, vremea nu era întotdeauna de ajutor, zilele ploioase și iernile grele erau destul de plictisitoare până când a apărut celebrul smartphone. Acum, nimeni nu poate spune că se plictisește de un smartphone pentru că puteți face o mulțime de lucruri.

De când a apărut acest obiect important (smartphone) în viața noastră?

Au trecut mai bine de 20 de ani de la inventarea smartphone-ului, mai bine de 20 de ani de când viața noastră s-a schimbat și smartphone-urile ne-au venit în ajutor. Ne-a ajutat în multe feluri, ne-a ajutat să-l folosim ca computer, să-l folosim în loc de cinema, să putem viziona filme și videoclipuri chiar din confortul casei noastre, să ascultăm muzică și să ne jucăm . Pe lângă aceste lucruri utile care ne-au făcut viața mai ușoară, ne-a ajutat să scăpăm de plictiseală.

Evident, avem nevoie și de o sursă de internet pentru a scăpa de plictiseală, internetul ne va ajuta să găsim surse și activități și mai interesante. Aveți nevoie fie de internet 3G, 4G sau, mai recent, 5G, fie de internet WI-FI.

După cum probabil știți, telefoanele se schimbă și evoluează în mod constant. În 2021 au apărut o serie de telefoane și mai inteligente, numai bune de folosit în orice nevoie, mai ales dacă nu știți cu ce să experimentați și ce să faceți în zilele în care nu trebuie să faceți nimic important, doar vă pierdeți timpul. Telefoanele ne-au ajutat în modul în care gândim și comunicăm. Avem ocazia de a comunica cu oameni din toate colțurile lumii, atât audio, cât și video, ceea ce este uimitor.

Acest smartphone vă vine în ajutor, cu moduri diferite și noi de a experimenta.

Mai jos voi da exemple de telefoane noi bazate pe abilitățile importante pe care le au.

Un telefon bun pentru a face fotografii profesionale:

Samsung Galaxy S21 Ultra

Un telefon bun pentru jocuri:

Asus ROG Phone III

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele exemple, dar acestea sunt cele mai bune exemple de telefoane care ar putea face să vă plictisiți în timp ce experimentați și învățați, dar și să vă distrați făcând lucruri interesante.

Desigur, există o mulțime de aplicații utile pentru telefoane.

Aplicații de care aveți nevoie cu siguranță și care vă vor scoate din multe necazuri.

Există aplicații de editare foto, aplicații de programare a timpului, multe aplicații sociale, aplicații de ascultare a muzicii, aplicații de jocuri și multe alte aplicații care merită descoperite și folosite, de ce nu, în avantajul vostru.

Cu siguranță există și alte modalități, în afară de telefoane, de a ne ține cât mai departe de plictiseală.

De asemenea, legate de tehnologie sunt televizoarele, PC-urile, tabletele etc. dar numai smartphone-urile le pot avea pe toate într-un singur gadget. Ceea ce ne face viața mai ușoară și uneori ne economisește timp și chiar bani.

Concluzie

Concluzia pe care ar trebui să o tragem cu toții este că plictiseala nu este neapărat un lucru rău, ne poate ajuta să ne dorim să trăim mai mult și să trecem peste acel moment.

Un alt lucru important este ca telefonul vă poate ajuta atunci cand vă plictisiți, având o mulțime de aptitudini care vă vor face mai curios, nu doar că vă va ajuta să scăpați de plictiseală dar vă va învăța lucruri noi.

Rețineți că totul trebuie făcut cu moderație pentru ca starea de plictiseală să nu reapară, pe care nimeni nu și-o dorește cu adevărat pentru că lumea este într-o stare constantă de cunoaștere și această plictiseală poate să nu fie de folos nicăieri.

Continuați lectura

Trending