Conectează-te cu noi

Business

Industriile Care Trăiesc în Viitor

Publicat

pe

Industriile Care Trăiesc în Viitor | Zicala.ro

Unele dintre cele mai semnificative lacune din două vieți/medii/culturi diferite au fost create de tehnologie. Este interesant cât de bine îl poate folosi cineva și cât de rău îl folosesc alții. Același lucru se întâmplă și în lumea afacerilor. Este ceva fenomenal cât de mult poate crește o afacere prin implementarea unor noi tehnologii. Și astăzi una dintre cele mai redefinitoare tehnologie este Realitățile Virtuale și Augmentate. Deoarece astăzi doar câteva companii au implementat această tehnologie în fluxul lor de lucru, celelalte abia au auzit de ele.

Ce este realitatea virtuală?

Produsele de realitate virtuală (VR), augmentată (AR) și mixtă (MR) au continuat să primească un nivel ridicat de atenție începând cu deceniul 2010. Primul de acest gen a fost Google Glass Explorer. Dispozitivul a captat imaginația multor oameni și a fost primul gadget care a oferit realitate augmentată, dar era încă departe de căștile VR pe care le cunoaștem astăzi. Așa că nu a fost surprinzător faptul că interesul nu a fost așa de așteptat și produsul nu a explodat. Dar a fost un pionier pentru alte produse care au fost dezvoltate ulterior.

Mai târziu, au existat primele produse VR și AR care au fost căștile de prima generație pe care le folosim astăzi. Pe atunci, a fost cel mai futurist lucru care a ieșit pentru consumatori și a devenit un hype uriaș. Primii care au obținut un mare succes au fost Magic Leap și Oculus, care a fost foarte special în fiecare în felul lui, deoarece a fost primul set cu cască care nu trebuia să se conecteze la un computer.

Cum functioneazã?

O cască VR este unul dintre cele mai sofisticate dispozitive pe care le puteți obține astăzi. Ambele trebuie să aibă un răspuns excelent la mișcarea dumneavoastră și să vă arate o grafică precisă. În caz contrar, experiența dumneavoastră de utilizator nu va fi cea mai bună. Un astfel de dispozitiv este alcătuit din multe componente, cum ar fi optica, afișajele, senzorii și hapticele.

Fiecare componentă se potrivește și funcționează împreună perfect pentru a crea o realitate virtuală perfectă pentru dumneavoastră. Poate că optica este cea mai importantă parte a unui set cu cască, deoarece părțile optice trebuie să transmită imaginea de pe afișaj în ochiul utilizatorului. Dar există mai multe cerințe diferite care trebuie îndeplinite într-un astfel de dispozitiv.

Industrii care folosesc VR

În această tehnologie, există o oportunitate uriașă și au fost unele companii să vadă acest lucru. Prin urmare, numeroase întreprinderi și industrii au început să facă brainstorming despre cum pot aplica această tehnologie în serviciile lor. Acum există o gamă largă de cazuri de utilizare și industrii care utilizează realități virtuale și augmentate. O astfel de tehnologie poate fi folosită în multe locuri în timpul unui flux de lucru, cum ar fi producția, asistența de la distanță, educația și formarea, pentru a numi câteva. Și mai târziu, în acest articol, vom discuta despre cele mai utilizate.

Gaming

În ultimii ani, jocurile VR au evoluat atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. Pentru a menționa doar câteva, au lansat versiunile VR ale jocurilor: Half-Life: Alyx, Five Nights at Freddy’s: Help Wanted, Onward, Iron man VR, Batman: Arkham VR și lista poate continua. Și există, de asemenea, zvonuri pentru jocuri noi.

Nu putem acoperi fiecare joc VR nou, dar impactul tehnologiei VR asupra industriei jocurilor este ceva uriaș. Tot mai multe companii de tehnologie își lansează propriile căști VR, cu specificații și mânere diferite. Prin urmare, obținerea unei căști VR nu este doar mai disponibilă, ci poate fi mai potrivită pentru fiecare utilizator.

Imobiliare

Și acum să revenim la unele industrii mai severe. În trecut, agenții imobiliari obișnuiau să vă ia ore în șir din timpul dumneavoastră, să faceți o tură într-o mașină fără AC, doar pentru a vă arăta o casă pe care ați respins-o în 5 minute. Ei bine, timpul acela a trecut.

Realitatea virtuală și-a găsit scopul și în afacerile imobiliare. Cu ajutorul VR și AR, acum puteți verifica casele mai detaliat decât fotografiile tradiționale de pe un site web în timp ce vă aflați în confortul casei dumneavoastră. Deci, puteți cumpăra case în Spania în timp ce vă aflați la Londra și beți cafeaua de dimineață. Face tot procesul ca o procedură de cumpărături online.

Aerospațial și apărare

Inginerii și designerii din industria aerospațială și de apărare au văzut, de asemenea, un potențial semnificativ în realitatea virtuală. Potențialul pentru pregătirea aplicațiilor VR a fost perceput de ceva timp de industria aviației și de gardă. În acest fel, soldații pot antrena diferite operațiuni fără a fi nevoiți să manipuleze orice material dur. Sistemele de testare VR pot pune cursanții militari în circumstanțele de vulnerabilitate și stres cu care ar trebui să se confrunte în sarcini. Dar acesta nu este ceva cu totul nou. Piloții militari și cetățeni obișnuiți au fost pregătiți în sisteme de testare încă din anii 1950. Dar sistemele au devenit mult mai periculoase acum.

Progresele în inovațiile VR din ultimii 20 de ani au fost profitate de producătorii de sisteme de testare, care sunt în creștere și expun răspunsuri pentru forțele armate bazate pe aviație, soldații tereștrii și maritimi. Defense Intelligence Agency folosește limbajul VR pentru a-și pune reprezentanții în situații de „pericol mare” pentru a-și repeta abilitățile lingvistice.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending