Conectează-te cu noi

Business

Top Unicorni din Industria Tehnologiei

Publicat

pe

Top Unicorni din Industria Tehnologiei | Zicala.ro

Ce înseamnă un Unicorn? Nu, nu este calul mitologic. Unicorn este un termen folosit în industria de capital de risc care descrie o companie startup care a depășit o valoare absolută, de obicei peste 1 miliard. Capitalistul de risc, Aileen Lee, a fost prima care a spus despre termenul de unicorn. Unii dintre cei mai populari unicorni includ companii precum Airbnb, Uber, SpaceX, Robinhood și SoFi. Termenul este folosit și de profesioniștii în resurse umane, care descrie candidații lor ideali, cineva care este supracalificat pentru o anumită poziție.

În plus, în acest articol, vom vorbi despre unicornii găsiți în industria tehnologiei, unde aproape au venit cu inovațiile de care mulți dintre noi avem nevoie. Deci, să aruncăm o privire mai atentă la cele mai apreciate companii de tehnologie.

ByteDance

ByteDance a fost fondată în 2012, iar sediul său principal se află în Beijing, China. Oricine sub o anumită vârstă poate fi familiarizat cu ByteDance, de obicei indirect datorită aplicației sale de socializare TikTok. Compania este o companie multinațională chineză de tehnologie a internetului care a fost fondată de Zhang Yiming. Compania a început ca un motor de recomandare de știri și a evoluat treptat într-o platformă care oferă diverse formate, cum ar fi texte, imagini, postări de întrebări și răspunsuri, microbloguri și videoclipuri.

ByteDance are, de asemenea, o tehnologie AI de bază și, din 2016, împreună cu Universitatea Peking, au dezvoltat un bot AI care scrie articole de știri. Denumit Xiaomingbot, robotul a publicat 450 de articole în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, de 15 zile. În general, AI a publicat povești la aproximativ două secunde după încheierea evenimentului.

Brațul de cercetare a ByteDance se ocupă de un focus de cercetare pe AI pentru înțelegerea informațiilor și, de asemenea, dezvoltă algoritmi de învățare automată la scară largă pentru recomandări de informații personalizate.

Didi Chuxing

O altă companie chineză care a fost fondată în Beijing, China, în 2016, DiDi este o companie de transport. A fost fondată de Cheng Wei, gigantul e-commerce Alibaba. Inițial, DiDi a fost creat de Tencent, dar în 2015 a fuzionat cu rivalul lui Alibaba, Kuaidi. Această dominație chineză asupra pieței a cumpărat afacerea chineză Uber.

Această mișcare s-a extins dincolo de afacerea sa originală de transport. Deoarece compania a ajuns în zone precum robotaxis, acestea sunt planificate să fie testate pe străzile din Shanghai. Didi Chuxing este considerată una dintre cele mai inovatoare companii deoarece, cu ajutorul aplicației lor pentru smartphone, își pot conecta utilizatorii cu vehicule și taxiuri de închiriat. Planurile DiDi de a continua dezvoltarea tehnologiei sale de conducere inteligentă, au lansat inițiativa GAIA în ianuarie, unde ar putea anonimiza datele din vehiculele lor pentru a îmbunătăți infrastructura de transport.

SpaceX

Toată lumea a auzit de SpaceX și nu e de mirare, după atâtea lansări de succes în spațiu, este imposibil să nu vedem compania ca un unicorn tehnologic. Compania se ridică la înălțime datorită primei lansări de succes și revenirii navei sale spațiale Crew Dragon, care a transportat astronauți la Stația Spațială Internațională. După testul de succes cu racheta Starship, care a plutit un timp înainte de a ateriza, NASA a decis să se asocieze cu SpaceX.

SpaceX este condus de CEO-ul Elon Musk, care este cunoscut pentru conducerea lui Tesla și pentru crearea PayPal. Elon este considerat unul dintre cei mai inovatori oameni de afaceri din lume, la fel ca Steve Jobs de la Apple. Următoarea misiune a SpaceX este să vizeze Marte cât mai curând posibil.

Palantir

Palantir Technologies a fost fondată în 2003 de Alex Karp, iar sediul lor principal este în Palo Alto, California. Acest unicorn de date din Silicon Valley este catering în domenii precum guvernul, apărarea și aplicarea legii. Compania a crescut constant din 2004, iar misiunea sa principală este creșterea, mai degrabă decât înlocuirea inteligenței umane.

Specialitatea principală a lui Palantir este analiza datelor mari, iar la începutul anului 2014, Forbes a declarat că Palantir este printre cele mai valoroase companii private de tehnologie din Silicon Valley. Ofertele principale ale lui Palantir sunt platformele Gotham și Foundry, care pot demonstra legăturile dintre proveniența punctelor de date, precum și urmărirea schimbărilor în timp.

Airbnb

Fondată în 2008 în San Francisco, California de Bring Chesky, este corect să spunem că Airbnb alături de Uber a fost în avangarda introducerii publicului în soluțiile tehnologice disruptive pentru industriile vechi. Acum, compania are o prezență la nivel mondial care permite proprietarilor de proprietăți să-și închirieze proprietățile.

Airbnb este cunoscut ca o piață online de închiriere de vacanță și oferă aranjamente pentru cazare, în primul rând gazdă sau experiențe turistice. Compania nu deține nimic din lista imobiliară și nici nu găzduiește evenimente. Compania acționează ca un broker de rezervări, unde din fiecare rezervare primește comisioane.

Epic Games

Aici vine industria jocurilor, o companie cunoscută pentru Fortnite, jocuri gratuite pe aplicația lor, rivalitatea cu Steam, lansarea lui Unreal Engine 5 și chiar un război în desfășurare cu Apple însuși. Unii oameni susțin Epic, în timp ce alții sunt reticente în alegerile lor în industria jocurilor. Epic Games este un dezvoltator și editor de jocuri video și a devenit popular odată cu dezvoltarea Unreal Engine, care este un motor de joc care alimentează jocuri video precum Fortnite, Gears of War și seriile Infinity Blade.

Fortnite a jucat, de asemenea, un rol esențial în Epic Games, deoarece acest joc este un succes masiv pentru companie. Între timp, Epic a făcut câteva alegeri care au schimbat lumea jocului, lucru care poate fi văzut de jucători. Lansarea aplicației Epic Games a rivalizat chiar și cu cei de la Valve. În fiecare lună, jucătorii din întreaga lume care au un cont pot primi jocuri gratuite care, altfel, ar trebui cumpărate. Acest serviciu al lor a devenit și mai conștient chiar și de când Epic Games a oferit un cadou gratis cu jocul GTA 5. Cu toții ne amintim cât de mult am avut de-a face cu serverele supraîncărcate doar pentru a obține acel joc.

În industriile jocurilor, există multe startup-uri, dar niciuna dintre ele nu se potrivește cu Epic Games.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending