Conectează-te cu noi

Tehnologie

Istoria Terra Luna

Publicat

pe

Istoria Terra Luna | Zicala.ro

Când Bitcoin a fost lansat pentru prima dată în 2008, a început o economie digitală masivă care cuprinde acum nenumărate criptomonede diferite. Multe dintre ele sunt tranzacționate ca investiții, iar altele noi sunt dezvoltate continuu.

Unele dintre aceste monede noi vor apărea și vor dispărea în câteva luni, pe măsură ce se pierd în mulțime. Cu toate acestea, există unele care ies în evidență deoarece schimbă modul în care folosim criptomonedele și le fac o alternativă mai viabilă la economia tradițională. Terra Luna este una dintre acele monede.

Ascensiunea și căderea Terra Luna

Terra a fost fondată pentru prima dată în Coreea de Sud în 2018 de Do Kwon și Daniel Shin. Un an mai târziu, erau gata să-și lanseze noul proiect de criptomonedă. Întregul scop al Terra a fost să creeze criptomonede care să poată fi utilizate în mod realist de către oameni pentru a face tranzacții zilnic.

Marea problemă cu cripto-ul existent este că prețul se schimbă foarte mult. Să spunem, de exemplu, că vreți să cumpărați ceva și puteți folosi fie ca o monedă normală, fie niște Bitcoin. Bitcoin-ul va crește probabil în valoare în următorii câțiva ani, așa că veți dori să păstrați acest lucru și să utilizați moneda normală. În mod similar, o companie nu va dori să accepte plăți într-o criptomonedă volatilă care ar putea valora jumătate mai mult în următoarele câteva săptămâni.

Terra își propune să rezolve această problemă cu Terra Luna. Terra este o umbrelă pentru multe monede stabile diferite care sunt legate de valoarea monedelor tradiționale. Cu toate acestea, spre deosebire de monedele stabile tradiționale, acestea nu sunt susținute de monedele în sine, ci sunt susținute de o monedă numită Terra Luna. Când valoarea monedelor se schimbă, Terra Luna este „arsă”, fie creată pentru a modifica oferta și a menține prețul stabil. De exemplu, dețineți câteva monede care sunt susținute de dolarul american. Valoarea începe să crească, așa că acum valorează mult mai mult de 1 USD fiecare. Deci, o parte din Terra Luna este transferată în mai multe monede, crescând oferta și, prin urmare, reducând valoarea până când moneda valorează din nou 1 USD.

Prin stabilizarea monedei, Terra o face viabilă pentru utilizarea de zi cu zi și împinge revoluția criptografică. De la lansare, Terra a crescut constant, dar ecosistemul s-a prăbușit în cele din urmă și valoarea a scăzut semnificativ.

Luna 2.0

De când Terra Luna s-a lansat, a câștigat acțiune, dar prăbușirea a fost un mare regres. Deși este un drum lung spre îmbunătățirea spațiului cripto și transformându-l într-o alternativă viabilă la economia actuală, Terra a trebuit să reseteze și să reconstruiască după eșecurile lor anterioare.

Luna originală încă există ca monedă stabilă algoritmică, dar acum i s-a alăturat Luna 2.0. Noua monedă nu o va înlocui pe cea veche, dar va fi folosită pentru toate noile dezvoltări de aplicații.

Numai timpul va spune dacă Terra își poate recupera poziția și se poate stabili ca lideri în revoluția criptomonedei.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending