Conectează-te cu noi

Tehnologie

Istoria Terra Luna

Publicat

pe

Istoria Terra Luna | Zicala.ro

Când Bitcoin a fost lansat pentru prima dată în 2008, a început o economie digitală masivă care cuprinde acum nenumărate criptomonede diferite. Multe dintre ele sunt tranzacționate ca investiții, iar altele noi sunt dezvoltate continuu.

Unele dintre aceste monede noi vor apărea și vor dispărea în câteva luni, pe măsură ce se pierd în mulțime. Cu toate acestea, există unele care ies în evidență deoarece schimbă modul în care folosim criptomonedele și le fac o alternativă mai viabilă la economia tradițională. Terra Luna este una dintre acele monede.

Ascensiunea și căderea Terra Luna

Terra a fost fondată pentru prima dată în Coreea de Sud în 2018 de Do Kwon și Daniel Shin. Un an mai târziu, erau gata să-și lanseze noul proiect de criptomonedă. Întregul scop al Terra a fost să creeze criptomonede care să poată fi utilizate în mod realist de către oameni pentru a face tranzacții zilnic.

Marea problemă cu cripto-ul existent este că prețul se schimbă foarte mult. Să spunem, de exemplu, că vreți să cumpărați ceva și puteți folosi fie ca o monedă normală, fie niște Bitcoin. Bitcoin-ul va crește probabil în valoare în următorii câțiva ani, așa că veți dori să păstrați acest lucru și să utilizați moneda normală. În mod similar, o companie nu va dori să accepte plăți într-o criptomonedă volatilă care ar putea valora jumătate mai mult în următoarele câteva săptămâni.

Terra își propune să rezolve această problemă cu Terra Luna. Terra este o umbrelă pentru multe monede stabile diferite care sunt legate de valoarea monedelor tradiționale. Cu toate acestea, spre deosebire de monedele stabile tradiționale, acestea nu sunt susținute de monedele în sine, ci sunt susținute de o monedă numită Terra Luna. Când valoarea monedelor se schimbă, Terra Luna este „arsă”, fie creată pentru a modifica oferta și a menține prețul stabil. De exemplu, dețineți câteva monede care sunt susținute de dolarul american. Valoarea începe să crească, așa că acum valorează mult mai mult de 1 USD fiecare. Deci, o parte din Terra Luna este transferată în mai multe monede, crescând oferta și, prin urmare, reducând valoarea până când moneda valorează din nou 1 USD.

Prin stabilizarea monedei, Terra o face viabilă pentru utilizarea de zi cu zi și împinge revoluția criptografică. De la lansare, Terra a crescut constant, dar ecosistemul s-a prăbușit în cele din urmă și valoarea a scăzut semnificativ.

Luna 2.0

De când Terra Luna s-a lansat, a câștigat acțiune, dar prăbușirea a fost un mare regres. Deși este un drum lung spre îmbunătățirea spațiului cripto și transformându-l într-o alternativă viabilă la economia actuală, Terra a trebuit să reseteze și să reconstruiască după eșecurile lor anterioare.

Luna originală încă există ca monedă stabilă algoritmică, dar acum i s-a alăturat Luna 2.0. Noua monedă nu o va înlocui pe cea veche, dar va fi folosită pentru toate noile dezvoltări de aplicații.

Numai timpul va spune dacă Terra își poate recupera poziția și se poate stabili ca lideri în revoluția criptomonedei.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tehnologie

Definirea Unei Rețele

Publicat

pe

By

Definirea Unei Rețele | Zicala.ro

Utilizarea unei politici de întreprindere ajută la asigurarea securității datelor în rețea. Cel mai bine este să aveți politici granulare pentru datele sensibile pentru a vă asigura că încălcările pot fi rezolvate rapid. Măsurile de securitate zero-trust reduc, de asemenea, riscurile, previn mișcarea laterală a programelor malware și verifică conformitatea cu reglementările. Atunci când politicile de rețea sunt definite cu atenție, acestea pot fi implementate pentru a sprijini nevoile afacerii și pentru a o ajuta să se mențină în conformitate cu reglementările. Gândiți-vă la politici ca obiective și scopuri pentru a vă asigura că datele sunt protejate împotriva amenințărilor cibernetice.

Rețele și computere

În general, computerele conectate la o rețea pot fi clasificate ca stații de lucru sau servere. Serverele nu sunt de obicei folosite direct de oameni. Acestea sunt de obicei dedicate furnizării de servicii necesare pentru funcționarea rețelei. Câteva exemple de servicii furnizate de un server includ imprimarea, trimiterea de faxuri, găzduirea de software, partajarea fișierelor, mesageria și controlul accesului. O rețea poate fi un instrument foarte util pentru companii pentru a gestiona informațiile și a colabora la proiecte.

O rețea conține noduri, care sunt puncte fizice de conexiune care pot face schimb de informații. Fiecărui dintre aceste dispozitive i se atribuie o adresă IP pentru a se identifica și a comunica. Routerele sunt folosite pentru a determina cea mai eficientă rută pentru a ajunge la celelalte noduri de rețea. Comutatoarele conectează dispozitivele și gestionează comunicarea de la nod la nod. Scopul fiecărui dispozitiv este de a partaja resurse. Pentru a face acest lucru, ei folosesc protocoale pentru a trimite și a primi date. În general, o rețea are mai multe straturi.

Continuați lectura

Tehnologie

Tendințele Tehnologice din Industria Muzicală pentru Următorii 5 ani

Publicat

pe

By

Tendințele Tehnologice din Industria Muzicală pentru Următorii 5 ani

Timpul rareori stă pe loc în industria muzicală, unele tendințe care durează mai puțin decât timpul necesar pentru a citi ultimul cuvânt din această propoziție.

Progresele tehnologice au jucat, fără îndoială, un rol cheie în schimbarea afacerii muzicale și vor continua să facă acest lucru în viitorul apropiat.

Având în vedere acest lucru, analizăm câteva dintre modalitățile în care tehnologia va modela industria muzicală în următorii cinci ani.

Revânzarea site-urilor de bilete pentru a deveni mai sofisticate

Un studiu recent realizat de Betway a evidențiat modul în care costul de a fi un superfan al muzicii a scăpat masiv de sub control în ultimii ani.

Site-urile de bilete de revânzare au beneficiat de creșterea popularității în muzica live, deși este corect să spunem că mulți oameni din industrie sunt nemulțumiți că există.

Cu toate acestea, având în vedere că mulți consumatori aparent fericiți să plătească prețuri mari pentru a-și urmări spectacolele preferate în direct.

Pe această bază, este probabil ca operatorii de platforme de revânzare să devină și mai sofisticați în modul în care obțin bilete pentru cei mai mari artiști.

Inversați prețurile dinamice la boom

Prețurile dinamice pe site-urile primare de bilete au fost criticate, fanii lovind artiștii care permit utilizarea acestui sistem bazat pe algoritmi.

Prețurile pot fi umflate enorm pe baza cererii în timp real atunci când se utilizează această tehnologie, care adesea pune biletele în afara accesului fanilor fideli.

Unii experți au sugerat că trupele muzicale ar trebui să adopte prețuri dinamice inverse punând mai întâi în vânzare bilete la prețuri accesibile înainte de a crește prețurile mai aproape de eveniment.

Având în vedere daunele reputației care pot fi cauzate de supraîncărcarea ventilatoarelor, nu ar fi surprinzător să vedem mai multe acte care iau măsuri pentru a rezolva acest lucru prin implementarea prețurilor dinamice inverse.

Inteligența artificială va face muzica mai accesibilă

Inteligența artificială (AI) este deja răspândită în multe domenii ale industriei muzicale și se așteaptă să devină și mai comună în viitor.

Instrumentele de compoziție AI și de sinteză a vocii vor transforma modul în care muzica este distribuită, făcând mult mai ușor pentru muzicieni să-și facă remarcată munca.

Teoria din spatele acestui lucru funcționează în același mod în care jucătorii au reușit să câștige bani din activitățile lor prin streaming live.

Casele de discuri vor îmbrățișa marketingul automatizat

Creșterea popularității platformelor de streaming a pus o presiune suplimentară asupra caselor de discuri pentru a descoperi noi talente înaintea rivalilor lor.

Cei care doresc să rămână în fruntea jocului vor folosi platforme precum Feature.fm sau Soundcharts pentru a-și informa mai bine operațiunile.

Instrumentele automate inovatoare pot ajuta casele de discuri să identifice artiști în care trebuie să investească și pe care ar trebui să-i evite.

Aceste instrumente vor fi, de asemenea, benefice pentru artiștii care înțeleg cum să-și dezvolte acoperirea pe platforme precum Spotify, asigurându-se că eforturile lor nu sunt irosite.

Continuați lectura

Tehnologie

Care Este Scopul Sistemului de Nume de Domeniu (DNS)?

Publicat

pe

By

Care Este Scopul Sistemului de Nume de Domeniu (DNS)?

Sistemul de nume de domeniu (DNS) este atât un element foarte interesant, cât și foarte important al rețelei globale de internet. Este greu de imaginat cum ar arăta lumea dacă nu ar fi fost dezvoltată! Dacă este prima dată când auziți despre sistemul de nume de domeniu, nu vă faceți griji! Deci, hai să explicăm tot ce trebuie să știți despre DNS!

Sistemul de nume de domeniu (DNS) – Definiție

Sistemul de nume de domeniu, cunoscut pe scurt DNS, este o infrastructură ierarhică descentralizată. Conține o bază de date cu toate numele de domenii existente și adresele IP asociate acestora.

În acest fel, face internetul simplu și ușor de utilizat pentru utilizatorii obișnuiți din zilele noastre.

În momentul în care un utilizator dorește să vadă un site, acesta scrie numele de domeniu în browser. Această acțiune declanșează un proces (rezoluție DNS) pentru găsirea adresei IP corespunzătoare a acelui nume de domeniu. Identificarea numerică este necesară deoarece calculatoarele nu sunt capabile să comunice cu cuvinte. Prin urmare, numele de domeniu este tradus la o adresă IP. Odată găsită adresa respectivă, browserul se poate conecta și încărca site-ul.

Dacă ne uităm înapoi la vremurile în care sistemul de nume de domeniu (DNS) nu era încă dezvoltat, nu a fost atât de ușor să ajungeți la site-ul preferat. Atunci ar trebui să vă amintiți și să introduceți adresa IP lungă și dificilă, în loc să scrieți numele de domeniu simplu și ușor. O provocare absolută a memoriei! Din fericire, sistemul de nume de domeniu (DNS) a permis utilizatorilor obișnuiți să opereze cu numele de domenii și a oferit calculatoarelor posibilitatea de a se conecta cu metoda lor preferată (adresele IP).

Scopul sistemului de nume de domeniu (DNS)

Existența sistemului de nume de domeniu este crucială! Acesta servește mai multor scopuri esențiale, care permit utilizatorilor să aibă o experiență incredibilă și ușoară pe internet. Acestea sunt următoarele:

  • Rezolvă numele de domenii.
  • Permite căutări rapide și ușoare pe internet.
  • Implementează memorarea în cache DNS pentru răspunsuri și mai rapide.
  • Puteți finaliza o tehnică de echilibrare a sarcinii.
  • Îl puteți folosi pentru a verifica servicii, servere, e-mailuri și multe altele.
  • Direcționează mesajele, datorită serverelor de e-mail.
  • Efectuează rutarea serviciului.

Dacă vă întrebați cum puteți profita de toate oportunitățile sistemului de nume de domeniu (DNS), ar trebui să vă familiarizați cu diferitele servicii DNS.

Servicii DNS

Sistemul de nume de domeniu (DNS) are multe de oferit. Alegerea unui serviciu DNS depinde de nevoile dumneavoastră și ale companiei. Există multe servicii DNS diferite, iar selectarea celui potrivit pentru dumneavoastră are o mare importanță. Cel mai bine este să alegeți un furnizor de găzduire DNS de încredere, binecunoscut, cum ar fi Cloudflare sau Namecheap. Toate au o listă extinsă de servicii DNS, care sunt geniale.

Serviciile DNS pot fi împărțite în două categorii principale – serviciu DNS gratuit și serviciu DNS premium. Să explicăm puțin mai multe despre fiecare dintre ele și să vă ajutăm să înțelegeți care este cea mai bună opțiune pentru afacerea dumneavoastră.

Serviciu DNS gratuit

Acesta este un serviciu care este absolut necesar pentru fiecare site de pe internet. Oferă posibilitatea ca domeniul dumneavoastră să fie vizibil. Este complet gratuit, dar are caracteristici foarte limitate. De aceea, serviciul DNS gratuit este cel mai potrivit pentru proprietarii de site-uri care abia încep călătoria cu DNS. De exemplu, dacă aveți un blog personal mic, puteți încerca cu siguranță acest serviciu.

Serviciu DNS premium

Acest serviciu este mai avansat când vine vorba de gestionarea numelui de domeniu. Serviciile DNS premium oferă o gamă largă de caracteristici pe care le caută de obicei profesioniștii. Cu acesta, puteți beneficia de viteză îmbunătățită, zone DNS suplimentare, metode de echilibrare a sarcinii, DNSSEC, DNS Failover și multe altele. Acest serviciu este foarte recomandat pentru organizațiile medii și pentru întreprinderile mari. Se potrivește perfect cu traficul ridicat și cerințele de securitate îmbunătățite!

Concluzie

Deci acum că știți cât de important este de fapt rolul sistemului de nume de domeniu (DNS) vă puteți transforma adresele IP ale site-ului în numele de domenii, făcând comunicarea cu calculatoarele mai ușoară ca niciodată!

Continuați lectura

Prindeți Reducerile

eMAG | Zicala.ro
PCGarage | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending