Conectează-te cu noi

Tehnologie

Este Bitcoin Viitorul Metodei de Plată?

Publicat

pe

Este Bitcoin Viitorul Metodei de Plată? | Zicala.ro

Bitcoin este o monedă electronică creată în 2009. Nu e ca dolarii sau euro care sunt susținute de un guvern, este doar un număr fără autoritate centrală. Acest lucru face ca bitcoinul să fie descentralizat, ceea ce înseamnă că nu este controlat de nicio entitate și este supus regulilor pieței libere, mai degrabă decât unei părți centralizate. Criptografia cu cheie publică utilizată pentru acest proces permite tranzacții securizate în numerar fără aprobarea centralizată din partea unor grupuri de oameni și guverne. Totul se face în rețeaua bitcoin mai exact blockchain. Deoarece totul este în afara mâinilor guvernului, nu există nicio modalitate de a contraface sau de a utiliza bitcoin în activități ilegale. Este un nou tip de monedă care vă permite să efectuați plăți sigure pe internet fără a avea de-a face cu bănci sau companii de carduri de credit.

Cum funcționează (micro) plățile cu criptomonede?

Este la fel ca plățile electronice obișnuite, expeditorul are nevoie de cineva care să accepte plata, iar un destinatar are nevoie de bani. Una dintre principalele diferențe este că bitcoinul poate fi trimis unei alte persoane fără ca cineva să știe despre el. Cu conturile bancare, de exemplu, dacă ați primit banii din contul dumneavoastră de la altcineva, acesta este considerat un transfer de fonduri și necesită aprobarea ambelor părți. Dacă doriți să trimiteți bani din contul dumneavoastră bancar către o altă persoană, trebuie să întrebați mai întâi banca și apoi să așteptați plata. Când majoritatea oamenilor trimit plăți electronice, își trimit banii într-un cont la o companie de card de credit sau la o bancă, în timp ce bitcoinul există pe cont propriu.

Alternative la portofele și schimburi

Există câteva moduri în care puteți folosi bitcoin deținând portofelul sau tranzacționând la bursă. Există și alte modalități care pot facilita utilizarea bitcoinilor, cum ar fi transferul de bitcoin în contul bancar. Cu toate acestea, faptul că o terță parte este obligată să reglementeze fluxul de bani face ca utilizarea bitcoinului cu bănci și a cardurilor de credit obișnuite să fie mai complicată. Câteva companii au creat alternative pentru utilizatorii care doresc să folosească bitcoini fără a trece printr-un transfer bancar sau un schimb. Le puteți introduce în contul dumneavoastră folosind un nou sistem de plată în stil bitcoin, dar nu este ușor de făcut.

Avantajele și dezavantajele criptomonedei ca metodă de plată

Mulți oameni văd bitcoinul ca un înlocuitor pentru plățile în numerar sau cu cardul de credit. Deși este foarte ușor să cumpărați bunuri și servicii cu bitcoin, a ști că vânzătorul nu poate cheltui banii într-un mod diferit decât ați intenționat este una dintre marile probleme ale folosirii numerarului sau a cardurilor de credit. Deoarece oamenii trebuie să folosească bitcoini pentru viața de zi cu zi, poate fi văzut și ca o modalitate prin care aceștia pot economisi bani. Deoarece suprataxele și taxele pot fi atât de mari pentru plățile electronice, este mai bine ca oamenii să își transfere banii în bitcoin decât să utilizeze un transfer bancar.

Probleme de securitate

Tranzacțiile Bitcoin sunt sigure, iar expeditorul și destinatarul nu pot schimba tranzacțiile după ce au fost confirmate de un miner. Cu toate acestea, există câteva întrebări de securitate despre securitatea bitcoins. Din moment ce bitcoinii devin insolvabili în termeni simpli, asta înseamnă că nimeni nu are control asupra lor. În același mod în care nu poți lua banii virtuali înapoi, dacă îți pierzi bitcoinii, atunci aceștia se pierd pentru totdeauna. Asta le face foarte diferite de conturile bancare sau cardurile de credit. De asemenea, oamenii sunt îngrijorați că bitcoinii se pot pierde sau pot fi furați, deoarece nu sunt susținuți de nicio entitate guvernamentală.

Metodă de plată și monedă

În ciuda nebuniei recente cu bitcoin, care a provocat multă atenție mass-media, criptomoneda este încă o parte foarte mică a economiei mondiale. Sunt mult mai mulți dolari și euro în circulație decât bitcoini și este greu de imaginat că moneda îi va înlocui. Cu toate acestea, tehnologia din spatele bitcoin este importantă, iar lumea financiară are nevoie de o nouă modalitate de a efectua plăți. Ce se întâmplă în continuare este incert, dar există o mulțime de oameni care cred că bitcoinii sunt ceva special și vor fi folosiți în viața de zi cu zi.

Va deveni criptomoneda o metodă de plată majoră?

În prezent, există peste o sută de milioane de bitcoini în lume, ceea ce înseamnă că mai puțin de un procent sunt în uz. Pe măsură ce valoarea bitcoinilor și numărul comercianților care le acceptă cresc, este probabil ca utilizarea lor să devină mai răspândită. Deși există o serie de schimburi de bitcoin și portofele disponibile, nu este întotdeauna ușor să introduceți bitcoini în contul dumneavoastră. Există, de asemenea, anumite întrebări legate de securitatea bitcoin și dacă vor fi sau nu capabili să se susțină singuri.

Concluzie

Metodele de plată cu criptomonede nu au fost adoptate pe scară largă, dar este posibil ca într-o zi să înlocuiască numerarul și cardurile de credit. Este clar că bitcoinii sunt imposibil de urmărit, ceea ce îi face un înlocuitor excelent pentru metodele clasice de plată. Pe măsură ce Bitcoin crește în valoare, mai multe magazine și comercianți vor fi dispuși să-l accepte. Funcționează aproape în același mod ca numerarul, dar este mai rapid și mai sigur. Ar putea fi o modalitate excelentă de a plăti online și de a cheltui bani în persoană. Pe măsură ce mai mulți consumatori îl folosesc, vor exista mai multe beneficii pentru economie.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending