Conectează-te cu noi

Tehnologie

De Ce Este Importantă Confidențialitatea VPS

Publicat

pe

De Ce Este Importantă Confidențialitatea VPS | Zicala.ro

Deși nu ați ști că uitând la toate trackerele răspândite pe internet, confidențialitatea este un drept fundamental. Fiecare persoană ar trebui să fie capabilă să-și păstreze viața privată și să păstreze controlul asupra informațiilor disponibile despre sine. Fără intimitate, nu este posibil să vă exprimați fără teama de repercusiuni personale. Această filozofie se extinde la serverele private virtuale, unde utilizatorii închiriază un server la distanță pentru a găzdui bloguri, site-uri, servicii de afaceri, biblioteci media private și multe altele.

Să aruncăm o privire la câteva exemple specifice în care confidențialitatea este esențială:

  • Aveți un blog politic și nu vreți ca prietenii sau angajatorii să știe părerile dumneavoastră.
  • Organizați un sindicat și nu doriți să vă confruntați cu acțiuni din partea angajatorului dumneavoastră.
  • Organizați un protest sau altă acțiune și nu doriți să deveniți o țintă pentru organele de aplicare a legii sau pentru părțile adverse rău intenționate.
  • Începeți o nouă afacere și nu doriți ca aceasta să vă afecteze celelalte întreprinderi.

Când un furnizor de VPS vă colectează informațiile, nu aveți nicio garanție reală că le va păstra în siguranță. Orice informații stocate sunt informații care pot fi piratate, partajate cu agenții de marketing terțe sau pot fi supuse unei cereri de aplicare a legii. Sigur, majoritatea furnizorilor au termeni de serviciu, deseori sunt, în cel mai bun caz, greu de înțeles și, în cel mai rău caz, induc în eroare intenționată. Cel mai bine este, așadar, să alegeți un furnizor VPS anonim care vă va pune confidențialitatea pe primul loc.

Ce să căutați într-un furnizor VPS anonim

Lucrul important de reținut este că orice furnizor poate promite confidențialitate, dar aceste afirmații sunt adesea înșelătoare. Ar trebui să vă uitați la acțiuni și funcții, mai degrabă decât la promisiunile de pe pagina lor de pornire:

  • Folosesc cookie-uri și trackere pe site-ul lor?
  • Cât de ușor este să folosiți instrumente de confidențialitate în serviciul lor (VPN-uri, Tor etc.)?
  • Ce control aveți asupra datelor dumneavoastră? Puteți să le ștergeți definitiv dintr-o dată? Puteți să vă distrugeți definitiv serverul?
  • Există opțiuni de plată private? Plata cu card de credit, card de debit sau PayPal vă va cere să vă dezvăluiți numele, adresa etc. Furnizorii anonimi oferă o opțiune bitcoin VPS pentru a evita acest lucru.
  • Ce informații cer la înscriere? Unii furnizori solicită numele complet, verificarea buletinului și adresa.

Doar un furnizor de VPS care îndeplinește toate aceste cerințe vă poate oferi confidențialitate reală. Desigur, totuși, veți dori și unul care bifează toate cerințele de bază, cum ar fi performanță bună, timp de funcționare și suport.

Concluzie

S-ar putea să nu fie unul dintre primele lucruri la care vă gândiți când vine vorba de alegerea unui furnizor de VPS, dar poate că ar trebui să fie. Cu marea majoritate a furnizorilor care oferă o experiență și un preț similar, unul care poate face acest lucru în timp ce vă păstrează anonimatul poate fi foarte atractiv.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending