Conectează-te cu noi

Stil de viață

Sustenabilitate: Politica de Pace Pentru Viitor

Publicat

pe

Sustenabilitate: Politica de Pace Pentru Viitor | Zicala.ro

Multe companii se concentrează pe creșterea marjelor de profit și pe dezvoltarea unor produse de ultimă oră care le-ar uimi piața țintă. Nu este absolut nimic greșit în a face acest lucru și, dacă vreți să conduceți o afacere, trebuie să faceți acest lucru. Ele nu ar trebui, totuși, să fie singurele preocupări. Într-adevăr, există și alte principii care pot ajuta la dezvoltarea brandului, atragerea clienților și practicile companiei responsabile din punct de vedere social. Dezvoltarea durabilă este unul dintre aceste idealuri.

Ce este producția durabilă?

Materialele, instrumentele și procesele utilizate în producția durabilă încurajează eficiența resurselor, în special în ceea ce privește resursele neregenerabile, și minimizarea deșeurilor. Diferă de metodele convenționale de producție, care pun o primă pe rentabilitatea și marjele de profit, ignorând în același timp efectele asupra mediului.

Problema cu această tehnică este că distrugerea ecosistemelor noastre are consecințe foarte reale, aceste cheltuieli sunt denumite de către economiști costuri externe. O companie care practică responsabilitatea socială lucrează pentru a reduce atât costurile interne, cât și cele externe.

În ultimii zece ani, sustenabilitatea a fost un subiect frecvent discutat. Durabilitatea a fost folosită în numeroase sectoare, cum ar fi inginerie, proiectare și chiar producție. Producătorii sunt acum mai conștienți de necesitatea durabilității și iau în considerare modul în care operațiunile lor pot afecta mediul atunci când iau o decizie de afaceri.

Avantajele producției durabile sunt numeroase. Organizațiile își pot extinde accesul pe piețele internaționale, își pot construi brandul și își pot îmbunătăți părerile consumatorilor și reputația companiei prin implementarea unor metode de producție durabile.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor avantaje, dezvoltarea producției durabile este plină de dificultăți.

Bariere în producție în calea durabilității

Afacerile pun adesea câștigul financiar și expansiunea economică înaintea drepturilor persoanelor și a mediului. Percepția că durabilitatea este costisitoare este un aspect al problemei. Prin urmare, pentru a realiza o producție durabilă, trebuie să existe o schimbare de paradigmă de la a vedea mediul ca o componentă a economiei la a vedea economia ca o componentă a mediului. Altfel spus, întreprinderile ar trebui să modifice economia pentru a proteja întreținerea mediului.

  • Inovare insuficientă: comunitatea academică trebuie să colaboreze mai strâns cu sectorul de afaceri pentru a face cercetare axată pe inovare. Este posibil ca profesioniștii să nu aibă pregătirea necesară pentru a aplica noțiuni abstracte de sustenabilitate atunci când absolvă pentru prima dată universitatea.
  • Sisteme necorespunzătoare de monitorizare și evaluare: colaborarea este esențială, dar este, de asemenea, dificil pentru factorii de decizie să execute o producție durabilă la scară largă atunci când nu există suficiente informații disponibile. Companiile de la nivel local, național și internațional, cărora le lipsesc instrumente de încredere pentru măsurarea datelor și monitorizarea progresului, ajung să aibă obiective de durabilitate necorespunzătoare.
  • Expertiză inadecvată în cadrul instituției: implementarea inițiativelor pentru producția durabilă este adesea împiedicată de lipsa de talent în sectorul de producție, fie că este vorba de oameni de știință sau de experți în sustenabilitate. Angajarea de consultanți experimentați sau furnizori externi care pot furniza cunoștințele, abilitățile, instrumentele și perspectivele necesare poate ajuta companiile să treacă peste acest obstacol.

În plus, au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește sustenabilitatea producției, inclusiv:

  • Găsirea timpului de așteptare sau oprire inutil.
  • Lipsa controlului asupra deșeurilor produse în timpul producției.

În cele din urmă, afacerea a reușit să culeagă următoarele avantaje ca urmare a implementării durabilității:

  • Reducerea orelor suplimentare.
  • Reducerea timpilor de așteptare.

Reducerea risipei, îmbunătățirea productivității și menținerea unui flux de date nestingherit în întreaga organizație pot contribui la o producție durabilă, oferind factorilor de decizie o imagine cuprinzătoare atât asupra situației lor actuale, cât și asupra perspectivelor lor viitoare.

Companiile trebuie să-și îmbunătățească sistemele de monitorizare și evaluare pentru a combate acest lucru, iar aceste sisteme ar trebui să acopere procedurile operaționale, producția durabilă, inițiativele și proiectele strategice. Pentru a îmbunătăți eficacitatea și eficiența, trebuie implementată o strategie de îmbunătățire continuă. Guvernele și grupurile comerciale trebuie să aprofundeze și să evalueze efectele socioeconomice ale inițiativelor pe lângă rezultatele acestora.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending