Conectează-te cu noi

Călătorie

Tendință de Călătorie în 2022: Egipt

Publicat

pe

Tendință de Călătorie în 2022: Egipt | Zicala.ro

Egiptul are o cultură și o istorie uimitoare, inclusiv piramide impresionante și temple fascinante ale faraonilor, umplându-ne pe toți cu spirit de explorare. Cu peisajele sale sublime și râurile lungi, această țară a fost o gazdă incredibilă pentru mulți turiști din întreaga lume în fiecare an, inclusiv în 2022. În aceste vremuri dificile, mulți oameni au evadat în Egipt pentru o călătorie relaxantă.

Unde puteți sta dacă vizitați pământul egiptean?

Fie că vă planificați o escapadă cu familia sau cu persoana iubită în Egipt, veți găsi multe opțiuni de cazare și puteți descoperi cea mai bună reședință care se potrivește nevoilor dumneavoastră. De exemplu, Hurghada este cea mai bună zonă egipteană pentru familii; iar pentru cupluri, cea mai bună alegere pentru cazare este în El Gouna. Dacă sunteți în căutarea unor locuri unice de cazare în Egipt, există Cairo și Luxor – unde veți face un salt în istorie și veți trăi ca împărații egipteni. Toate locațiile au stațiuni minunate și plaje orbitoare; trebuie doar să alegeți locul cel mai potrivit pentru cerințele dumneavoastră.

Lucruri de făcut și de văzut în Egipt

Marele Sfinx și Piramidele din Giza

Complexul Giza este o atracție obligatorie pentru că este unul dintre cele mai emblematice repere ale Egiptului și datorită structurii sale și modului în care a fost construit cu multe secole în urmă. Veți vedea fabulosul Mare Sfinx în interiorul complexului deoarece protejează Marea Piramidă și alte două piramide mai mici. Cel mai vechi reper al celor șapte minuni ale lumii antice este o modalitate excelentă de a vă începe o evadare în Egipt.

Sfinxul și piramidele din Giza au fost construite între 2550 î.Hr. și 2490 î.Hr. pe malul de vest al râului Nil. Ele sunt o mărturie pentru organizarea, puterea și mințile geniale ale ingineriei din Egiptul antic. Tocmai cu o asemenea precizie și tehnică, oamenii au fost confuzi cu privire la originile lor de mii de ani și au format teorii ciudate și impresionante în acest proces. Este un loc plin de istorie interesantă.

O croazieră pe râul Nil

Râul Nil definește Egiptul. Pentru mulți turiști, o croazieră de mai multe zile pe această renumită cale navigabilă care a asistat la ascensiunea erei faraonului este un punct culminant al călătoriei lor aici. Croaziera pe râul Nil este, de asemenea, cea mai ușoară modalitate de a vedea templele de pe malurile râului dintre Luxor și Aswan. Două atracții celebre de pe vasul de croazieră pe Nil sunt Templul Kom Ombo și Templul lui Horus Edfu, unde opresc toate navele mari de croazieră. Împreună cu răsăritul și apusul de pe malurile dunelor susținute de palmieri, este una dintre cele mai liniștite priveliști din Egipt.

Oaza de relaxare – Plajele din Sinai

Plajele din Peninsula Sinai sunt un vis devenit realitate pentru orice fel de călător. Sinai este unul dintre cele mai magice locuri din Egipt care vă uimește cu plaje excepționale și viața de noapte fascinantă. Cunoscut pentru oportunitățile excelente de scufundări, se află lângă sălbăticia Mării Roșii și relaxarea Mării Mediterane.

Linia de coastă uimitoare de-a lungul Mării Roșii atrage pasionații de soare care caută recreere. Aici vă puteți relaxa făcând orice activitate doriți, precum citind o revistă sau jucând jocuri online precum Candy Crush sau Wild Rift. Toate acestea cu un peisaj de plajă uluitoare care vă înconjoară.

În schimb, incredibilul recif de corali subacvatic atrage scafandrii entuziaști din întreaga lume pentru a gusta coasta egipteană. Peninsula Sinai găzduiește peste 1000 de tipuri de pești, inclusiv o mulțime de diversitate de corali. Ecosistemul Mării Roșii este remarcabil. De asemenea, o altă experiență de apă pe care o puteți avea la Sinai’s Beaches este Kitesurfing sau Windsurfing, deoarece condițiile meteorologice sunt perfecte pentru acest gen de activitate.

Cairo – capitala Egiptului

Aleile înguste din Cairo sunt pline de istorie interesantă și multe atracții turistice în fiecare colț al orașului. Acesta este locul în care istoria antică se întâlnește cu vremurile contemporane. Bisericile islamice sunt construite pe ruine, iar zgârie-norii stau în spatele monumentelor antice. Capitala Egiptului este cunoscută pentru păstrarea ultimei dintre cele șapte minuni ale lumii antice, dar acest oraș păstrează milioane de comori dincolo de piramidele din Giza.

Unul dintre atributele esențiale ale Cairoului este fuziunea diferitelor culturi, clase sociale și medii naturale găsite aici, toate acestea creând o atmosferă și o cultură unică. Aici veți descoperi o latură modernă a orașului, un sector rural și cea mai uimitoare parte, cea istorică. Partea magică despre Cairo este că a reușit să mențină toate aceste entități diferite.

Luxor – Valea Regilor

După cum am menționat anterior, Luxor este unul dintre locurile unice din lume: a fost capitala faraonului din secolul al XVI-lea până în secolul al XI-lea î.Hr. Luxor este cu mult înaintea altor orașe din Egipt, cu un număr mare de atracții turistice istorice și activități potrivite pentru călători.

Aceasta este locația anticei Teba, marele oraș al Regatului de Mijloc și zona faraonilor din Noul Regat. Au acoperit ambele maluri ale Nilului cu proiectele lor colosale de construcție și au început un vast și dens ascuns în văile stâncoase de pe malul de vest. Astăzi, ambițiile lor se reflectă cel mai bine în complexul magnific al Templului Karnak, dar există atât de multe capodopere aici, încât puteți petrece cu ușurință o săptămână pentru a simți scopul și măreția Egiptului antic.

Pentru a vă finaliza călătoria magică și istorică la Luxor, trebuie să faceți un tur cu balonul cu aer cald. Turul decolează după răsăritul soarelui și plutește peste malul de vest. Terenul agricol verde este ascuns între stânci sterpe, iar templele și mausoleele din zonă sunt privite de sus.

Templele și mausoleele spectaculoase ale Egiptului antic, căptușite cu picturi murale vibrante, fac din Luxor un muzeu în aer liber. Acesta este cel mai bun loc de vizitat în Egipt, permițându-vă să vă cufundați în minunile lumii antice.

Ultimele cuvinte

Trebuie să vă bucurați de experiența egipteană o dată în viață. Această țară are culturi bogate și variate, istorie sublimă și localnici ospitalieri. Nu este de mirare de ce atât de mulți oameni aleg Egiptul ca destinație de călătorie.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending