Conectează-te cu noi

Călătorie

Tot ce Trebuie să Știți Despre Tururile Foto

Publicat

pe

Tot ce Trebuie să Știți Despre Tururile Foto | Zicala.ro

Un tur foto este o călătorie, al cărei scop principal este fotografia. Pentru mulți fotografi, un tur de fotografie este cea mai bună modalitate de a-și îmbunătăți abilitățile fotografice și de a deveni, în același timp, un călător.

De obicei, tururile foto au loc în locuri pitorești cu peisaje naturale frumoase sau orașe antice.

De regulă, în tururile foto, ei călătoresc în grupuri mici (aproximativ 8-10 persoane), dar uneori sunt mai puțini. Un număr mic de participanți permite organizatorului să acorde mai multă atenție personală fiecărui participant pe care îl invită.

Există multe opțiuni pentru excursii: sport, divertisment, vizitare a obiectivelor turistice, nuntă, eveniment, aventură, afaceri și altele. Vom vorbi în special despre tururi foto.

Tur foto (călătorie foto) – o excursie organizată în diverse locuri din lume pentru a obține fotografii frumoase sau pentru a învăța fotografia. În turul foto, accentul este pus pe vizitarea siturilor naturale sau a orașelor în timpul orelor regulate – acele ore în care acest loc arată cel mai atractiv.

De obicei, tururile fotografice includ, de asemenea, elemente de formare în fotografie de la un fotograf care însoțește sau organizează un tur de fotografie.

Tururi foto

 • Peisaj. Scop – fotografierea peisajelor, naturii. Sarcina principală este de a fotografia natura în cel mai bun moment posibil, de a transmite frumusețea locului. Mai des, tururile foto sunt axate pe diverse fenomene naturale sau anotimpuri.
 • Animalistic. Scopul este de a fotografia animale sau păsări în habitatul lor natural. De regulă, astfel de tururi foto sunt organizate în parcuri naționale sau rezervații din diferite țări.
 • Gen. Scopul este de a fotografia viața de zi cu zi a oamenilor din alte țări sau evenimente culturale.

Cum să găsiți un tur foto?

Există mai multe moduri de a găsi un tur foto:

 • Site-uri personale ale fotografilor. Pentru mulți fotografi de peisaj, organizarea de tururi foto reprezintă principala sursă de venit, așa că publică informații despre toate călătoriile propuse pentru anul următor pe site-urile lor.
 • Fotosite-uri. Unele site-uri foto promovează excursii foto realizate de fotografi. De exemplu, National Geographic.
 • Școli de fotografie. Unele școli de fotografie organizează tururi de fotografie și ateliere de lucru în afara terenului sub îndrumarea profesorilor școlii de fotografie sau a fotografilor invitați.
 • Agenții de turism. Unele agenții de turism organizează tururi foto în colaborare cu fotografi sau producători de echipamente fotografice.
 • Instagram. Bloggerii de pe Instagram cu un număr mare de urmăritori organizează adesea excursii foto în diferite părți ale lumii pentru a face fotografii frumoase pentru Instagram. Bloggerii, de regulă, postează informații despre călătorii în conturile lor.

Setul minim de echipament pentru fotografie într-un tur foto

Recomandări generale pentru echipamentul individual pe care un fotograf trebuie să îl ia cu el într-un tur foto:

 • Aparat foto (aparate foto) și optică (obiective). Majoritatea fotografiilor au întotdeauna două camere – cea principală și cea de rezervă. Nu există cerințe speciale pentru cameră. Principalul lucru este prezența setărilor manuale și a telecomenzii.
 • Carduri de memorie. Se întâmplă adesea să nu existe unde să cumpărați carduri de memorie suplimentare pe drum, așa că este mai bine să le cumpărați în avans. Este recomandat să luați cu dumneavoastră mai multe carduri de dimensiuni medii (32, 64 GB), astfel încât în ​​cazul unei defecțiuni sau pierderi a unui card de memorie, să nu pierdeți toate filmările.
 • Baterii sau încărcătoare pentru cameră și bliț. Este mai bine să purtați cu dumneavoastră o baterie suplimentară încărcată sau un power bank decât să rămâneți fără cameră în cel mai inoportun moment. Concentrați-vă pe cantitatea de energie pe care o folosește camera.
 • Trepied. În peisaj și animalism, un trepied stabil bun este indispensabil. Lipsa unui trepied vă poate face imposibil să fotografiați la viteze mici de expunere în lumină slabă.
 • Cablu extensibil sau telecomandă. Necesar pentru a reduce mișcarea camerei atunci când apăsați butonul de declanșare. Majoritatea preferă telecomanda, deoarece sunteți independent de lungimea cablului, iar telecomenzile sunt adesea programabile.
 • Filtre foto. Cel mai bine este să aveți un filtru de protecție UV pe fiecare lentilă. În plus, filtrele de polarizare și ND sunt utile pentru fotografierea în condiții non-standard.
 • Curățători optici. Indispensabil pentru fotografie. Adesea, lentilele capătă praf, murdărie, nisip, apă. Este mai bine să curățați camera și optica înainte de a fotografia decât să petreceți ore întregi în editor pentru a procesa cadre. De asemenea, din aceleași motive, este important să curățați matricea camerei înainte de turul foto.
 • Un rucsac sau o geantă pentru a transporta lentile și camere. Criteriul principal este confortul. Al doilea este siguranța echipamentului. De regulă, trebuie să mergeți pe jos până la cele mai interesante puncte pentru a fotografia, iar condițiile meteorologice se pot schimba dramatic. Trebuie să fiți siguri de siguranța echipamentului fotografic pentru a vă concentra pe fotografie.

În tururile foto lungi, este indicat să aveți un laptop sau o mașină cu dumneavoastră pentru a copia și stoca fotografiile capturate. Cu atât mai des, ghidul foto efectuează consultații asupra materialului filmat în timpul zilei. Vizualizarea fotografiilor pe ecranul unui laptop este mult mai convenabilă decât pe ecranul unei camere.

Când alegeți un tip de călătorie, decideți singur ce rezultat doriți să obțineți: adunați povești și aventuri sau faceți fotografii frumoase. Când mergeți într-un tur foto, oportunitatea de a vă lăsa prinși în povești pe care apoi le puteți spune prietenilor și abonaților este inevitabilă.

Merită să ne amintim că, pe lângă dumneavoastră, vor mai fi și alți oameni în grup care pot filma ceva asemănător chiar în același moment. Nu vă agățați de asta, oricum fiecare are propria sa viziune. Mai bine folosiți această oportunitate pentru a discuta cu oameni care au aceleași idei, pentru a învăța ceva nou, pentru a vedea lumea cu alți ochi.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călătorie

Cum să Alegeți Cel Mai Bun Hotel Pentru o Călătorie de Afaceri?

Publicat

pe

By

Cum să Alegeți Cel Mai Bun Hotel Pentru o Călătorie de Afaceri?

Rezervarea celui mai bun hotel pentru următoarea călătorie de afaceri poate fi o sarcină dificilă, dacă nu chiar descurajantă.

Cu atât de multe opțiuni diferite din care să alegeți, cum faceți alegerea corectă? La urma urmei, vreți să fiți confortabili în timpul călătoriei! Mai important, cu siguranță nu doriți ca nimic să vă distragă atenția de la obligațiile de muncă sau să vă facă călătoria de afaceri mai stresantă decât ar trebui.

Dacă vă întrebați cum să alegeți cel mai bun hotel pentru următoarea călătorie de afaceri, ați venit în locul potrivit! În acest articol, am compilat cinci sfaturi de la experți călători de afaceri care vă vor ajuta să găsiți cazarea perfectă, indiferent unde vă duce munca!

Alegeți locația strategic

În timp ce toți călătorii de afaceri au preferințele și cerințele lor individuale atunci când vine vorba de alegerea unui hotel, adevărul este că locația hotelului este unul dintre factorii cei mai importanți la nivel universal.

Dacă vă alegeți hotelul în funcție de locație, aveți de obicei două căi de mers, în funcție de modul de transport. Dacă conduceți pentru o călătorie de afaceri, este logic să alegeți un hotel cât mai aproape de locul de afaceri.

Cu toate acestea, dacă plecați în călătoria cu avionul, ar trebui să luați în considerare rezervarea unui hotel care este aproape de aeroport. Cele mai multe dintre aceste hoteluri oferă de obicei un serviciu de transfer de la/la aeroport (adesea gratuit) și veți economisi mult timp deplasându-vă către și de la aeroport.

Citiți recenziile

Deși acesta ar putea suna ca un sfat clișeic, recenziile hotelurilor pot fi foarte utile și informative – dacă știți cum să le citiți corect.

Și nu trebuie să aprofundați foarte mult cercetarea dumneavoastră – profilurile Google Business, Booking.com, TripAdvisor și alte site-uri de agregare similare pot fi surse excelente.

Când verificați recenziile, încercați să le filtrați după cuvinte cheie care se referă la serviciile și facilitățile care vă interesează, cum ar fi „sala de conferințe” sau „facilități de imprimare” – dacă este posibil. De asemenea, nu ezitați să vă uitați la recenziile proaste – chiar dacă hotelul are o evaluare copleșitor de pozitivă.

De fapt, recenziile negative pot fi adesea mai informative și mai detaliate decât cele pozitive. Gândiți-vă la asta astfel: dacă cineva a avut o experiență proastă și nu a fost leneș să scrie o recenzie detaliată despre aceasta, ar putea fi un adevărat steag roșu.

Verificați facilitățile de afaceri

Nu toate hotelurile sunt egale atunci când vine vorba de călătorii de afaceri. Și mai precis, când vine vorba de facilitățile pe care le oferă.

Când rezervați un hotel pentru călătoria de afaceri, ar trebui să verificați dacă hotelul oferă toate facilitățile și serviciile de afaceri necesare de care veți avea nevoie pentru a lucra. În funcție de scopurile călătoriei, acestea pot include:

 • O sală de conferințe
 • Wi-Fi de mare viteză
 • Facilități de imprimare
 • Servicii pick-and-drop/transfer
 • Spațiu de lucru în cameră

Explorați serviciile și caracteristicile disponibile

Chiar dacă scopul principal al călătoriei de afaceri este să faceți afaceri, asta nu înseamnă că nu ar trebui să vă simțiți confortabili în timpul șederii la hotelul ales.

Ca atare, ar trebui să explorați serviciile și caracteristicile care vă vor fi disponibile înainte de a face o rezervare. La sfârșitul zilei, astfel de servicii și facilități nu sunt strict despre auto-indulgență. Mai degrabă, se referă la faptul că vă simțiți relaxați și confortabili, astfel încât să puteți avea succes în obligațiile de muncă în timpul călătoriei.

În timp ce unele facilități ar putea fi exagerate în acest sens (gândiți-vă la un teren de tenis la fața locului sau la opțiuni extinse de masaj la spa), altele pot avea un impact direct asupra productivității și confortului general. Unele dintre serviciile și facilitățile obligatorii pe care le recomandă experții în călătorii de afaceri includ:

 • Servicii de spălătorie/curățătorie chimică
 • Serviciu de recepție deschis 24 de ore pe zi
 • Centru de fitness la fața locului
 • Magazin în apropiere

Cercetați opțiunile de luat masa

Indiferent cât de răvășit ați fi de lucru în timpul călătoriei de afaceri, trebuie să vă amintiți să mâncați bine! Cel mai important, ar trebui să aveți ocazia să obțineți o masă decentă, sănătoasă, fără a fi nevoie să părăsiți camera, hotelul sau, cel puțin, cartierul în care veți fi cazat.

De aceea, ar trebui să cercetați și opțiunile de luat masa înainte de a rezerva hotelul pentru călătoria dumneavoastră de afaceri. Verificați dacă hotelul oferă room service sau are o cafenea/restaurant în incintă. Dacă nu este cazul, verificați opțiunile de luat masa din zona hotelului. Aveți încredere în noi: stomacul și munca voastră vă vor mulțumi!

Continuați lectura

Călătorie

Greșeli Esențiale de Evitat Atunci când Începeți Afacerea

Publicat

pe

By

Greșeli Esențiale de Evitat Atunci când Începeți Afacerea | Zicala.ro

Când un antreprenor începe o afacere, ei tind să se gândească la toate lucrurile pe care așteaptă cu nerăbdare să le facă atunci când afacerea are succes, dar este ușor să vă lăsați duși de val să planificați viitorul și să uitați să vă gândiți la prezent. Există câteva lucruri esențiale care trebuie făcute atunci când porniți o nouă afacere și, dacă sunt trecute cu vederea, ar putea duce la probleme juridice, financiare și de reputație care vă pot prăbuși afacerea la fel de repede cum ați început-o.

Grăbirea planului de afaceri

Un plan de afaceri este o parte esențială a pornirii unei afaceri – vă stabilește viziunea și detaliază foaia de parcurs cu privire la modul în care o veți realiza. Acesta include proiecțiile dumneavoastră financiare și stabilește un program, vă planifică achizițiile, determină locația cea mai potrivită pentru afacerea dumneavoastră și analizează riscurile cu care vă veți confrunta, astfel încât să puteți planifica cele mai potrivite atenuări pentru acestea.

Dacă intenționați să împrumutați bani pentru a vă începe afacerea, planul de afaceri trebuie să fie rezistent la eșecuri. În cel mai bun caz, grăbirea planului de afaceri vă va da înapoi în timp, deoarece creditorul vă cere să vă revizuiți planul și costurile. În cel mai rău caz, veți intra în noua afacere complet nepregătit și ați putea ajunge la faliment.

Planificare financiară slabă

O extensie a cazului de afaceri, greșirea informațiilor financiare poate avea implicații grave pentru noua dumneavoastră afacere. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca subestimarea costului de cumpărare a acțiunilor, nereușirea planificării suficient a capitalului de lucru în timp ce se pune în funcțiune afacerea, până la a nu pune suficienți bani deoparte pentru piață și promovarea noii afaceri.

Publicitatea nu trebuie să fie costisitoare – există multe lucruri pe care le puteți face gratuit folosind rețelele sociale, dar investiția în tehnologie și promovarea afacerii către publicul potrivit va ajuta la generarea interesului și a generarea de trafic mai rapidă, ceea ce este pozitiv pentru rezultatul final. Există specialiști în marketing care vă pot explica cum funcționează strategiile pentru a atrage clienți, de exemplu, mai ales dacă vă aflați într-un mall sau într-un alt cartier de retail aglomerat.

Cereți ajutor

Având atâtea de luat în considerare atunci când începeți o nouă afacere, este important să nu vă sfiați să cereți ajutor. Acest lucru poate fi ajutor de la prieteni și familie pentru a vă ajuta cu îngrijirea copiilor, pentru a vă permite să lucrați mai mult timp în timp ce vă înființați afacerea, până la ajutor profesional pentru a vă asigura că faceți totul corect.

A face parte dintr-o rețea de afaceri poate fi cu adevărat valoroasă pentru noii antreprenori, iar angajarea unui contabil care să vă gestioneze impozitele va fi o greutate pe umerii dumneavoastră, deoarece vă vor asigura că vă contabilizați corect veniturile și cheltuielile, vă vor sprijini în aplicarea pentru orice reduceri la care aveți dreptul și asigurați-vă că declarația de impozit este corectă și depusă la timp, scutindu-vă de penalități.

Găsiți greșit prețurile

Este esențial când cumpărați stocul să îl obțineți la cel mai ieftin preț, dar nu începeți imediat să vă subcotați concurența prin restrângerea marjelor produselor. Deși acest lucru poate duce la mai multe vânzări mai rapid, vă va înstrăina și de alți comercianți și înseamnă că munciți mai mult pentru mai puțin.

În schimb, luați în considerare o marjă sensibilă pentru fiecare articol din stoc pentru a vă asigura că sunteți competitiv, dar și profitabil. Este important să monitorizați bine cheltuielile dumneavoastră, așa că asigurați-vă întotdeauna că știți ce cheltuiți și, dacă costul unui articol crește, asigurați-vă că creșteți și prețul pentru a compensa.

Eșecul de a îmbrățișa tehnologia

Există multe soluții tehnologice care costă relativ puțin, dar care vă vor face munca mult mai ușoară și acestea sunt lucruri în care este bine să investiți. Elementele pe care le alegeți vor depinde de tipul de afacere pe care o conduceți.

De exemplu, dacă conduceți un outlet de modă într-un mall, vă puteți deosebi de concurență prin semnalizare digitală, atât în interiorul, cât și în afara sediului dumneavoastră. În exterior, ecranul vă poate afișa stocul și vă poate promova afacerea. Această fereastră de afișare poate fi chiar interactivă, afișajul modificându-se pentru a se potrivi cu demografia în trecere. În interior, afișajele digitale vă pot sprijini cu vânzări adiționale, sugerând articole complementare.

În cele din urmă, practic toate companiile ar fi înțelept să investească în construirea unei prezențe puternice în rețelele sociale pentru a genera loialitatea consumatorilor.

Continuați lectura

Călătorie

De ce ar Trebui să Încercați să Călătoriți Singur

Publicat

pe

By

De ce ar Trebui să Încercați să Călătoriți Singur | Zicala.ro

Știm cu toții că, în această lume aglomerată, toată lumea face parte dintr-o anumită companie și veți fi în mod constant copleșit de task-uri de terminat, de cărți de citit și de proiecte de finalizat în timpul petrecut la facultate, așa că călătoriile singure sunt geniale. Nu vă mai întrebați dacă sunteți ciudat să mergeți singur. Călătoriți singur la 20 de ani, deoarece există atât de multe avantaje. Dar călătoriile de vară, totuși? Doar gândirea la asta face ca adrenalina să înceapă să crească. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să facă excursii și pachete de călătorie singuri.

Aflați de ce ar trebui să călătoriți singur

Când intenționați să călătoriți, este mai bine să plecați într-o călătorie singur, deoarece vă va ajuta în multe feluri să deveniți independent și să simțiți că o nouă aventură singur vă va oferi cel mai bun sentiment din lume.

Ca urmare, vă veți simți mai eliberat

Deoarece sunteți complet singur, veți simți o parte extraordinară de libertate în organizarea și desfășurarea călătoriei în orice mod alegeți. Nu vi se va cere să urmați rutina altcuiva. În plus, acest lucru vă va ajuta să vă stabiliți prieteni. O ușă enormă către experiențe de căutare profundă a sufletului este călătoria individuală. Lucrurile despre dumneavoastră pe care nu le știați vă vor surprinde.

Ca rezultat, simțul de responsabilitate va crește

Anumite persoane susțin că marea responsabilitate vine cu libertatea. Una dintre cele mai bune modalități de a vă distra cu un buget redus și de a vă îmbunătăți pe măsură ce călătoriți mai mult este să mergeți singur. Veți fi, de asemenea, responsabil de localizarea cazărilor adecvate, de selectarea celor mai bune bilete și de a fi conștienți de ceea ce trebuie și de ce nu faceți atunci când călătoriți. Fără îndoială, vă va crește stima de sine și încrederea în dumneavoastră. Vă veți pierde și va trebui să vă dați seama cum să vă întoarceți. Amintiți-vă că este de preferat să întrebați localnicii decât să folosiți toate aplicațiile pentru hărți ale dispozitivului mobil.

Studiați diverse culturi

A fi singur este cel mai bun cadru pentru a acorda o atenție deosebită vocii unice a fiecărui loc. Veți afla că țara natală v-a vorbit de prea mult timp atunci când ați fost întrebată despre aceasta. Veți învăța ca student internațional că acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. Veți întâlni persoane din diverse națiuni care vorbesc diverse limbi, provin din culturi variate și urmează tradiții unice. Vorbiți cu oamenii de acolo, nu este rău să înțelegeți câteva cuvinte dintr-o limbă străină, nu-i așa? De exemplu, călătoria singură în Europa este o modalitate fantastică de a descoperi alte culturi și limbi.

Veți fi motivat și inspirat

Indivizii pe care îi întâlniți nu sunt familiari, la fel cum tot ceea ce întâlniți vă este necunoscut. Vor fi curioși să afle mai multe despre națiunea dumneavoastră de origine, despre mediul educațional, despre numărul de limbi pe care le vorbiți și despre alte lucruri. Amintiți-vă întotdeauna că veți inspira pe alții la fel de mult pe cât vă vor inspira ei pe parcurs.

Veți întâlni câțiva oameni noi extraordinari

Veți învăța cum să fiți singur nu trebuie să fie un semn de singurătate în timp ce explorați lumea pe cont propriu. Sunt călătoriile singure plăcute? Da, sunt! Veți fi dispus să vă faceți noi prieteni și să începeți conversații cu localnici pentru a afla mai multe despre dialectul, modul de viață și obiceiurile lor. Fiecare călător singuratic se laudă cu faptul că toți cei pe care îi cunosc au cel mai bun prieten care trăiește în străinătate.

Continuați lectura
Nord VPN Black Friday
Atlas VPN Black Friday

Prindeți Reducerile

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending