Conectează-te cu noi

Călătorie

Tot ce Trebuie să Știți Despre Tururile Foto

Publicat

pe

Tot ce Trebuie să Știți Despre Tururile Foto | Zicala.ro

Un tur foto este o călătorie, al cărei scop principal este fotografia. Pentru mulți fotografi, un tur de fotografie este cea mai bună modalitate de a-și îmbunătăți abilitățile fotografice și de a deveni, în același timp, un călător.

De obicei, tururile foto au loc în locuri pitorești cu peisaje naturale frumoase sau orașe antice.

De regulă, în tururile foto, ei călătoresc în grupuri mici (aproximativ 8-10 persoane), dar uneori sunt mai puțini. Un număr mic de participanți permite organizatorului să acorde mai multă atenție personală fiecărui participant pe care îl invită.

Există multe opțiuni pentru excursii: sport, divertisment, vizitare a obiectivelor turistice, nuntă, eveniment, aventură, afaceri și altele. Vom vorbi în special despre tururi foto.

Tur foto (călătorie foto) – o excursie organizată în diverse locuri din lume pentru a obține fotografii frumoase sau pentru a învăța fotografia. În turul foto, accentul este pus pe vizitarea siturilor naturale sau a orașelor în timpul orelor regulate – acele ore în care acest loc arată cel mai atractiv.

De obicei, tururile fotografice includ, de asemenea, elemente de formare în fotografie de la un fotograf care însoțește sau organizează un tur de fotografie.

Tururi foto

 • Peisaj. Scop – fotografierea peisajelor, naturii. Sarcina principală este de a fotografia natura în cel mai bun moment posibil, de a transmite frumusețea locului. Mai des, tururile foto sunt axate pe diverse fenomene naturale sau anotimpuri.
 • Animalistic. Scopul este de a fotografia animale sau păsări în habitatul lor natural. De regulă, astfel de tururi foto sunt organizate în parcuri naționale sau rezervații din diferite țări.
 • Gen. Scopul este de a fotografia viața de zi cu zi a oamenilor din alte țări sau evenimente culturale.

Cum să găsiți un tur foto?

Există mai multe moduri de a găsi un tur foto:

 • Site-uri personale ale fotografilor. Pentru mulți fotografi de peisaj, organizarea de tururi foto reprezintă principala sursă de venit, așa că publică informații despre toate călătoriile propuse pentru anul următor pe site-urile lor.
 • Fotosite-uri. Unele site-uri foto promovează excursii foto realizate de fotografi. De exemplu, National Geographic.
 • Școli de fotografie. Unele școli de fotografie organizează tururi de fotografie și ateliere de lucru în afara terenului sub îndrumarea profesorilor școlii de fotografie sau a fotografilor invitați.
 • Agenții de turism. Unele agenții de turism organizează tururi foto în colaborare cu fotografi sau producători de echipamente fotografice.
 • Instagram. Bloggerii de pe Instagram cu un număr mare de urmăritori organizează adesea excursii foto în diferite părți ale lumii pentru a face fotografii frumoase pentru Instagram. Bloggerii, de regulă, postează informații despre călătorii în conturile lor.

Setul minim de echipament pentru fotografie într-un tur foto

Recomandări generale pentru echipamentul individual pe care un fotograf trebuie să îl ia cu el într-un tur foto:

 • Aparat foto (aparate foto) și optică (obiective). Majoritatea fotografiilor au întotdeauna două camere – cea principală și cea de rezervă. Nu există cerințe speciale pentru cameră. Principalul lucru este prezența setărilor manuale și a telecomenzii.
 • Carduri de memorie. Se întâmplă adesea să nu existe unde să cumpărați carduri de memorie suplimentare pe drum, așa că este mai bine să le cumpărați în avans. Este recomandat să luați cu dumneavoastră mai multe carduri de dimensiuni medii (32, 64 GB), astfel încât în ​​cazul unei defecțiuni sau pierderi a unui card de memorie, să nu pierdeți toate filmările.
 • Baterii sau încărcătoare pentru cameră și bliț. Este mai bine să purtați cu dumneavoastră o baterie suplimentară încărcată sau un power bank decât să rămâneți fără cameră în cel mai inoportun moment. Concentrați-vă pe cantitatea de energie pe care o folosește camera.
 • Trepied. În peisaj și animalism, un trepied stabil bun este indispensabil. Lipsa unui trepied vă poate face imposibil să fotografiați la viteze mici de expunere în lumină slabă.
 • Cablu extensibil sau telecomandă. Necesar pentru a reduce mișcarea camerei atunci când apăsați butonul de declanșare. Majoritatea preferă telecomanda, deoarece sunteți independent de lungimea cablului, iar telecomenzile sunt adesea programabile.
 • Filtre foto. Cel mai bine este să aveți un filtru de protecție UV pe fiecare lentilă. În plus, filtrele de polarizare și ND sunt utile pentru fotografierea în condiții non-standard.
 • Curățători optici. Indispensabil pentru fotografie. Adesea, lentilele capătă praf, murdărie, nisip, apă. Este mai bine să curățați camera și optica înainte de a fotografia decât să petreceți ore întregi în editor pentru a procesa cadre. De asemenea, din aceleași motive, este important să curățați matricea camerei înainte de turul foto.
 • Un rucsac sau o geantă pentru a transporta lentile și camere. Criteriul principal este confortul. Al doilea este siguranța echipamentului. De regulă, trebuie să mergeți pe jos până la cele mai interesante puncte pentru a fotografia, iar condițiile meteorologice se pot schimba dramatic. Trebuie să fiți siguri de siguranța echipamentului fotografic pentru a vă concentra pe fotografie.

În tururile foto lungi, este indicat să aveți un laptop sau o mașină cu dumneavoastră pentru a copia și stoca fotografiile capturate. Cu atât mai des, ghidul foto efectuează consultații asupra materialului filmat în timpul zilei. Vizualizarea fotografiilor pe ecranul unui laptop este mult mai convenabilă decât pe ecranul unei camere.

Când alegeți un tip de călătorie, decideți singur ce rezultat doriți să obțineți: adunați povești și aventuri sau faceți fotografii frumoase. Când mergeți într-un tur foto, oportunitatea de a vă lăsa prinși în povești pe care apoi le puteți spune prietenilor și abonaților este inevitabilă.

Merită să ne amintim că, pe lângă dumneavoastră, vor mai fi și alți oameni în grup care pot filma ceva asemănător chiar în același moment. Nu vă agățați de asta, oricum fiecare are propria sa viziune. Mai bine folosiți această oportunitate pentru a discuta cu oameni care au aceleași idei, pentru a învăța ceva nou, pentru a vedea lumea cu alți ochi.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending