Conectează-te cu noi

Tehnologie

Ar Putea Blockchain-ul Să Se Termine Vreodată?

Publicat

pe

Ar Putea Blockchain-ul Să Se Termine Vreodată? | Zicala.ro

Recent s-au explicat multe despre puterea de transformare a blockchain-ului, tehnologia contabilă distribuită, criptată, care conduce Bitcoin. Bitcoin, împreună cu alte monede digitale, este metoda lor de utilizare cel mai cunoscut, dar numeroși experți cred că blockchain poate transforma alte sarcini de afaceri în diverse industrii, de la bancar la securitatea alimentară, precum și exploatarea pietrei.

Un studiu recent disponibil a descoperit, totuși, în ciuda unui număr mare de promisiuni, precum și de argumente eminente, o serie de sarcini au fost echipate pentru a arăta că au avut ocazia să folosească know-how-ul blockchain pentru a-și atinge obiectivele.

Având în vedere că Bitcoin și alte criptomonede își pierd continuu importanța pe tot parcursul anului 2022 – aproximativ 80% în comparație cu vârful sezonului precedent – ​​ar putea fi timpul să recunoaștem că experimentul uimitor cu registre descentralizate și distribuite a eșuat?

Cea mai puternică vibrație este provocată de cei care încearcă să promoveze orice tehnologie nou-nouță care este inovatoare.

În plus, sectorul criptomonedei în sine este acum contaminat cu cantități semnificative de minciuni plus escrocherii care au fost create în mintea indivizilor.

Evoluția ICO-urilor a dus la multe sarcini nereușite și pierderi de bani, în afară de mai multe schimburi care au dispărut cu banii clienților și apoi au fost descoperite ca operațiuni neautorizate.

Bazate pe afacerea ICO, ICO-urile sunt o metodă complet nouă de creștere a banilor, pur și simplu, deoarece oferă jetoane de criptomonede digitale care se vor îmbunătăți în valoare pe măsură ce compania se dezvoltă.

Autoritățile de reglementare au dat avertismente cu privire la implicare, dar nu există nicio responsabilitate și, de asemenea, tendința ca inițiativele să dispară în aer împreună cu banii investitorilor.

Chiar dacă aceste probleme au o legătură mică cu conceptele blockchain de producție, care utilizează de obicei blockchain-uri personale, cantitatea substanțială de presă proastă a făcut ca companiile să devină mult mai precaute.

Știința afectează limbajul pe care îl folosesc companiile, cu expresia ingineriei contabilă distribuită, prescurtată în DLT, care se dovedește a fi mai răspândită, astfel încât companiile să poată sta departe de asocierile dăunătoare ale termenului blockchain, a explicat Forrester.

Blockchain din altă perspectivă

Blockchain are în plus și alte obstacole fundamentale în calea adoptării. Ceva greu de descris cuiva este caracterul inovator al blockchain-ului.

Cu siguranță, ne permite să menținem înregistrări sigure ale tranzacțiilor, dar alte baze de date standard pot fi protejate cu criptografie. Costurile ecologice asociate cu crearea puterii de calcul necesare pentru a alimenta dezvoltarea programelor blockchain precum Bitcoin sunt deosebit de alarmante.

Reclamă active de calcul extraordinare pentru a rezolva dificultățile criptografice ale menținerii în siguranță a datelor pe un blockchain public.

La începutul acestui sezon a fost dezvăluit că Bitcoin va consuma 30 de terawați de energie într-un singur an, mult mai mult decât întreaga putere consumată de țări, inclusiv Noua Zeelandă sau Ungaria.

Este echivalent cu aproximativ 1 milion de zboruri transatlantice, creând energia care generează douăzeci de megatone de emisii de CO2.

Știu, blockchain-urile private încorporate în afaceri vor folosi energie la o scară comparabilă, dar sunt extrem de intensive în CPU.

Pe lângă puterea procesorului fiind premium din cauza lansării Inteligenței Artificiale (tehnologia de modelare predictivă AI), care s-a dovedit a crea creștere, este în general dificil să se creeze o situație în care blockchain-ul să prezinte o investiție utilă a companiei.

Analiștii Forrester cred că anul trecut ar putea fi începutul unei „ierni blockchain”, când frustrările, precum și rezultatele insuficiente, împreună cu lipsa de cunoștințe despre știință, sugerează că entuziasmul scade și proiectele de afaceri sunt puse sub control.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie totul disperare și întuneric. Mulți oameni cred că blockchain-ul a apărut înainte de zilele computerului.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending