Conectează-te cu noi

Tehnologie

Top Tendințe În Domeniul Științei Datelor Pe Care Trebuie Să Le Știți

Publicat

pe

Top Tendințe În Domeniul Științei Datelor Pe Care Trebuie Să Le Știți | Zicala.ro

Modul în care trăim, lucrăm și comunicăm cu alți oameni este dictat de informații.

Viitorul potențial al științei informației, al datelor mari, precum și al AI-ului este un lucru care este cel mai des solicitat, așa că haideți să construim un rezumat al informațiilor despre unele tendințe științifice pe care toată lumea ar trebui să le înțeleagă.

Tendința 1: Produsele încep să fie inteligente datorită Rețelei lucrurilor (IoT)

Cu ajutorul rețelei de lucruri (IoT), dispozitivele și mașinăriile inteligente produc informații, spre deosebire de oameni. În zilele noastre lucrurile sunt „inteligente” de la termostat până la frigider.

Dispozitivele sunt înțelepte, deoarece pot vorbi unul cu celălalt și pot desemna un curs de acțiune fără intervenție umană. Intel crede că vor exista 300 de miliarde de computere conectate la web până la sfârșitul anului 2022.

Cantitatea de unități IoT va continua să crească, iar această creștere le permite companiilor să producă noi servicii și produse care ajută la luarea unor decizii mult mai bune, precum și a operațiunilor.

Până în 2023, vor exista mai multe produse care generează informații și mult mai multe dispozitive care procesează și analizează informațiile.

Tendința 2: Sistemele informatice din zilele noastre pot imita mintea umană: inteligență artificială și învățare automată

Până acum, sistemele informatice erau capabile să rezolve problemele, dar nu ne-am gândi la ele atât de inteligent pe cât aveau nevoie oamenii pentru a le programa. Datorită creșterii informației, inteligența artificială (AI) a progresat la stadiul în care sistemele computerizate sunt acum capabile să se instruiască singure (gândiți-vă la rețelele neuronale sintetice).

AI poate ajuta computerele să îndeplinească sarcini umane, inclusiv să vadă, să vorbească, să asculte, să citească, precum și să ne evalueze sentimentele. În ultimii ani, indiferent de piața în care vă aflați, este posibil ca inteligența artificială să afecteze modul în care vă desfășurați afacerile în scurt timp, în cazul în care nu a făcut-o deja.

Tendința 3: Dataficarea în creștere a vieții noastre și modul în care cu toții ne lăsăm amprenta

În ultimii ani, peste 10 milioane de mesaje text au fost trimise pe minut. Acesta este printre multe motive pentru care lăsăm grăunțe electronic în urmă în timp ce ne descurcăm cu activitățile noastre de zi cu zi.

Pe baza Centrului de Cercetare Pew, 77% dintre americani dețin un telefon mobil și, de fiecare dată când îl utilizează, trec de la Punctul A la Punctul B, se uită la profilurile de rețele sociale, trimit un mesaj sau chiar răsfoiesc titlurile zilei pentru a genera informații suplimentare.

Dacă cumpărați ceva de pe internet, sau să trageți un pui de somn în propria casă în timp ce vizionați un film pe Netflix sau poate faceți o rezervare de masă online, datele voastre vor zbura. Vom avea mult mai multe informații decât în trecut pentru a lucra în 2022.

Tendința 4: Creșterea compusă a puterii de calcul contribuie la progrese tehnologice uimitoare

Creșterea semnificativă a puterii computerului de curând ne face ușor să evaluăm și să adunăm cantități copleșitoare de date.

Astăzi putem procesa date nestructurate și putem folosi cloud-ul pentru a păstra datele și a efectua sarcini de calcul cu software și programe care se află în afara computerelor noastre.

În 2022, vom fi mult mai aproape de a produce un computer cuantic viabil din punct de vedere comercial, care este exponențial mai bun în comparație cu computerele actuale și mult mai multe companii vor folosi acest lucru prin stabilirea de strategii cloud împreună cu o infrastructură informațională uriașă.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending