Conectează-te cu noi

Tehnologie

Confidențialitatea Bitcoin: Beneficiile Confidențialității Bitcoin

Publicat

pe

Confidențialitatea Bitcoin: Beneficiile Confidențialității Bitcoin | Zicala.ro

Confidențialitatea Bitcoin este ceva care este întotdeauna un subiect fierbinte. Oamenii caută mereu modalități noi și îmbunătățite de a-și păstra informațiile private în timp ce folosesc Bitcoin. Există câteva metode diferite pe care oamenii le folosesc pentru a atinge acest obiectiv.

Una dintre cele mai comune modalități de a crește confidențialitatea atunci când utilizați Bitcoin este utilizarea unui VPN. Un VPN vă va ajuta să vă păstrați adresa IP ascunsă de oricine ar putea încerca să vă urmărească. Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați identitatea și tranzacțiile private. Recomandarea noastră pentru un VPN bun este NordVPN.

O altă modalitate de a crește confidențialitatea atunci când utilizați Bitcoin este utilizarea unui mixer. Un mixer vă va ajuta să amestecați tranzacțiile dumneavoastră cu cele ale altor utilizatori, făcând mai dificil pentru cineva să le urmărească. Acest lucru vă poate ajuta să vă protejați identitatea și tranzacțiile.

În cele din urmă, puteți folosi un portofel Bitcoin care acceptă Tor. Tor este o rețea care vă ajută să vă păstrați tranzacțiile private prin criptarea traficului. Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați identitatea și tranzacțiile ascunse de privirile indiscrete.

Există o serie de moduri diferite prin care puteți crește confidențialitatea tranzacțiilor dumneavoastră cu Bitcoin. Folosind una sau mai multe dintre aceste metode, puteți contribui la păstrarea confidențialității informațiilor dumneavoastră și vă puteți proteja de oricine ar putea încerca să vă urmărească.

Beneficiile Confidențialității Bitcoin

La fel ca banii cash, Bitcoin poate fi folosit pentru tranzacții anonime. Acesta este un avantaj cheie al Bitcoin față de sistemele bancare tradiționale. Când utilizați numerar, nu este necesar să furnizați informații personale, cum ar fi numele, adresa sau numărul de telefon. Cu Bitcoin, vă puteți păstra identitatea complet privată.

Un alt avantaj al confidențialității Bitcoin este că face urmărirea achizițiilor mult mai dificilă. De exemplu, dacă utilizați cardul dumneavoastră de credit pentru a cumpăra ceva online, comerciantul vă poate vedea numele, adresa și numărul cardului de credit.

Dacă utilizați Bitcoin pentru a face aceeași achiziție, comerciantul va vedea doar adresa bitcoin asociată tranzacției. Acest lucru face mult mai dificil pentru cineva să vă urmărească obiceiurile de cheltuieli.

În cele din urmă, confidențialitatea este importantă din motive politice. Mulți oameni din țările dezvoltate folosesc Bitcoin pentru a evita cenzura și supravegherea guvernamentală. Folosind Bitcoin, își pot păstra confidențialitatea în timp ce se angajează în tranzacții.

Bitcoin nu este perfect când vine vorba de confidențialitate, dar oferă un nivel mult mai ridicat de confidențialitate decât sistemele bancare tradiționale. Din acest motiv, confidențialitatea ar trebui să fie considerată un beneficiu cheie al Bitcoin.

Defecte în confidențialitatea Bitcoin

Bitcoin este adesea prezentat ca o modalitate sigură și privată de a efectua tranzacții. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul. Există mai multe defecte în confidențialitatea Bitcoin care pot fi exploatate de criminali și fraudatori.

Una dintre cele mai mari probleme cu confidențialitatea Bitcoin este că toate tranzacțiile sunt înregistrate public pe blockchain. Aceasta înseamnă că oricine poate vedea cine a trimis și primit bitcoini și când a făcut-o. Acest lucru face mai ușor pentru infractorii să urmărească mișcările țintelor lor.

O altă problemă cu confidențialitatea Bitcoin este că este adesea posibil să urmăriți bitcoinii înapoi până la proprietarii lor. Acest lucru se datorează faptului că fiecare bitcoin are un identificator unic (sau adresă) care poate fi urmărit până la proprietar.

Dacă cineva dorește să afle cine deține un anumit bitcoin, poate pur și simplu să-l caute pe blockchain.

În cele din urmă, Bitcoin nu este întotdeauna foarte privat când vine vorba de identificarea utilizatorilor. Acest lucru se datorează faptului că tranzacțiile Bitcoin sunt de obicei legate de adresa IP a utilizatorului. Deci, dacă cineva dorește să afle cine se află în spatele unei anumite tranzacții, poate face acest lucru cu ușurință căutând adresa IP asociată acesteia.

Acestea sunt doar câteva dintre defectele confidențialității Bitcoin care pot fi exploatate de criminali și fraudatori. Deci, dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea dumneavoastră, poate doriți să luați în considerare utilizarea unei criptomonede complet diferite.

Concluzie

În primul rând, toate tranzacțiile sunt stocate pe blockchain, care este un registru public. Aceasta înseamnă că oricine poate vedea detaliile tuturor tranzacțiilor Bitcoin.

În al doilea rând, adresele Bitcoin nu sunt confidențiale; oricine poate vedea o listă cu toate adresele Bitcoin și soldurile acestora.

În al treilea rând, Bitcoin nu este atât de anonim pe cât cred mulți oameni. De fapt, este posibil să găsiți proprietarul unei adrese Bitcoin dacă știți suficient despre el. În cele din urmă, Bitcoin nu este imun la urmărirea de către guverne și agențiile de aplicare a legii.

Deci, cum se compară Bitcoin cu alte criptomonede centrate pe confidențialitate?

Ei bine, monede precum Monero și Zcash oferă confidențialitate și anonimat mult mai bune decât Bitcoin. Tranzacțiile lor sunt complet confidențiale, iar adresele lor nu sunt vizibile public. De asemenea, sunt mult mai greu de urmărit decât Bitcoin.

Prin urmare, dacă confidențialitatea este o prioritate pentru dumneavoastră, atunci ar trebui să luați în considerare utilizarea unei criptomonede precum Monero sau Zcash în loc de Bitcoin.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending