Conectează-te cu noi

Aplicații

Aplicații Windows Utile

Publicat

pe

Aplicații Windows Utile | Zicala.ro

Oricine a folosit Windows în mai multe versiuni știe că, indiferent de câte funcții adaugă Microsoft la sistemului său de operare, există întotdeauna aplicații și utilități noi pentru a vă îmbunătăți experiența. Luați în considerare instalarea unora (sau a tuturor) dintre acestea dacă aveți un sistem nou-nouț.

AFFINITY PHOTO

Aproape sigur vă veți dori un instrument de manipulare a imaginii pentru noul dumneavoastră computer și, în timp ce Adobe Photoshop rămâne regele în ceea ce privește capabilitățile, obținerea acestuia înseamnă că veți fi blocat în calitate de membru Adobe. Pentru unii, este în regulă, dar dacă doriți un instrument foto ușor, competent, care poate fi instalat pe câte calculatoare doriți, Affinity Photo este o alegere mai bună. Interfața de utilizare este comparabilă cu Photoshop, așa că veteranii nu vor fi pierduți, iar dezvoltatorii Affinity Photo adaugă constant noi funcții.

LASTPASS / 1PASSWORD

Este de la sine înțeles că utilizarea unui manager de parole solid este una dintre cele mai importante modalități de a evita furtul de identitate și de a ține evidența tuturor acelor sute de parole pe care le-ați setat de-a lungul anilor. Deși există multe dintre cele solide disponibile, 1Password și LastPass sunt două dintre cele mai populare și nu puteți greși cu niciunul dintre ele. Ambele vor apărea pentru a vă salva parolele, ambele vă vor adăuga instantaneu ID-ul și parolele la aplicațiile dumneavoastră și ambele vor sugera diferite combinații de parole pentru a-i face pe persoanele rele inteționate să ghicească. Le puteți testa pe amândouă și puteți decide care dintre ele este mai potrivit pentru dumneavoastră.

TREESIZE

Cantitatea de spațiu de stocare pe un hard disk este limitată și se poate umple rapid. Veți încerca (și eșua) să instalați ceva deoarece altceva ocupă spațiu pe hard disk. TreeSize Free este un instrument gratuit excelent, deoarece vă permite să vedeți exact ce ocupă cel mai mult spațiu. Vă poate informa despre lucruri pe care le știți deja, cum ar fi faptul că colecția dumneavoastră de fotografii ocupă jumătate din hard disk. Cu toate acestea, în alte circumstanțe, dezvăluie câteva fișiere neutilizate, latente, care, dacă sunt șterse, pot elibera mulți GB de spațiu.

LIBREOFFICE WRITER

LibreOffice Writer este o alegere bună dacă preferați să utilizați un client local pentru a vă produce documentele, mai degrabă decât un procesor de text online mai puțin sigur – și nu doriți să plătiți pentru Microsoft Word. De-a lungul timpului, acest program gratuit a evoluat într-un procesor de text sofisticat, foarte util, cu multe, dacă nu toate, dintre funcționalitățile găsite în produsele profesionale mai scumpe.

MALWAREBYTES

Când încă foloseam Windows 8, am fost infectat cu malware de tip drive-by, care m-a împiedicat să repornesc sau să folosesc programul meu de antivirus – sau orice alt fișier executabil. Dacă nu aș fi avut Malwarebytes pe hard disk, aș fi fost complet distrus. A identificat și a eliminat complet răul de pe calculatorul meu după ce l-am pornit (și da, a pornit în ciuda malware-ului). De atunci, m-am asigurat să țin o copie la îndemână și să o rulez din când în când doar pentru a fi sigur. Este unul dintre cele mai puternice programe anti-malware disponibile, iar versiunea de dezinfectare este gratuită pentru uz personal.

OPERA GX

Opera GX este o versiune modificată a browserului Opera, concepută pentru a funcționa mai bine cu jocurile. Capacitățile unice ale browserului vă permit să profitați la maximum atât de la jocuri, cât și de la navigare.

Control GX: Aveți nevoie de fiecare gram de putere pe care sistemul dumneavoastră îl are de oferit? Nu este nevoie să închideți browserul. GX Control vă permite să limitați cantitatea de RAM și CPU pe care le utilizează browserul dumneavoastră.

VLC MEDIA PLAYER

Deși playerele media s-au îmbunătățit considerabil în cei aproximativ 20 de ani în care VLC a existat, este încă alegerea mea pentru un player Windows simplu, funcțional și util. (Mac-urile, iPhone-urile, sistemul de operare Chrome, Android și o serie de sisteme GNU/Linux sunt, de asemenea, acceptate.) Este ușor de utilizat, eficient și acceptă o gamă largă de codecuri audio și video. Pur și simplu funcționează.

AUDACITY

Podcasturile și alte forme de divertisment audio au fost din ce în ce mai populare în ultimii ani. Audacity este un editor audio decent de instalat dacă sunteți un producător audio sau doriți să fiți unul. Conține o serie de capacități de înregistrare și editare, precum și suport pentru audio pe 16 biți, 24 de biți și 32 de biți, o serie de plugin-uri și previzualizări ale efectelor pe care le vor avea acele plugin-uri – toate acestea pe gratis.

WOX

Wox este un lansator în stil Mac pentru Windows, care vă permite să găsiți rapid aplicații și foldere, precum și să căutați pe web. Este foarte asemănător cu Alfred pe Mac și este un instrument de căutare mult mai puternic decât căutarea încorporată în Windows. Wox permite, de asemenea, plugin-uri, permițându-vă să personalizați rezultatele căutării și chiar să traduceți limbi direct din bara de căutare.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending