Conectează-te cu noi

Tehnologie

Tendințele Blockchain din 2022

Publicat

pe

Tendințele Blockchain din 2022 | Zicala.ro

Lumea blockchain-ului este în continuă evoluție. În 2022, ne putem aștepta să vedem și mai multe schimbări și inovații în domeniu. Iată câteva dintre cele mai importante tendințe pe care trebuie să le urmăriți.

Adoptarea crescută a Blockchain-ului de către companii

În 2022, blockchain-ul va deveni și mai larg adoptat de companii. Multe companii vor începe să vadă beneficiile utilizării acestei tehnologii și vor începe să o implementeze în operațiunile lor. Acest lucru va duce la un mod mai eficient și mai sigur de a face afaceri.

Utilizare mai mare a Blockchain-ului în managementul lanțului de aprovizionare

Blockchain este deja folosit în managementul lanțului de aprovizionare cu mare efect. În 2022, ne putem aștepta să vedem și mai multe companii care îl vor folosi în acest scop. Oferă o modalitate sigură și transparentă de urmărire a mărfurilor pe măsură ce acestea se deplasează prin lanțul de aprovizionare. Acest lucru este crucial pentru a asigura că totul funcționează fără probleme și că nu există timpi de nefuncționare sau pierderi de produse.

Dezvoltarea sporită a aplicațiilor bazate pe blockchain

Ne putem aștepta să vedem o mulțime de aplicații noi dezvoltate folosind tehnologia blockchain în 2022. Aceasta va include atât companii, cât și utilizatori individuali. Aceste aplicații vor varia de la servicii financiare la platforme de social media. Blockchain este o tehnologie versatilă care poate fi folosită în diverse scopuri.

Dezvoltarea de noi protocoale Blockchain

De asemenea, va avea loc o mulțime de dezvoltare în domeniul protocoalelor blockchain în 2022. Aceasta se referă la structurile de bază care fac ca blockchain să funcționeze. Există o inovație constantă în acest domeniu, noi protocoale fiind create tot timpul. Acest lucru asigură că ecosistemul blockchain rămâne robust și adaptabil.

Creșterea pieței de criptomonede

Piața criptomonedelor este de așteptat să crească semnificativ în 2022. Acest lucru se datorează acceptării tot mai mari a criptomonedelor de către întreprinderi și persoane fizice. De asemenea, ne putem aștepta să vedem mai multe aplicații inovatoare dezvoltate pentru această piață. Acesta va fi un an grozav pentru investiții în criptomonede.

Utilizarea mai mare a Blockchain-ului în instituțiile guvernamentale

Guvernele din întreaga lume încep să vadă potențialul tehnologiei blockchain. În 2022, ne putem aștepta să vedem o utilizare și mai mare a acestuia de către instituțiile guvernamentale. Aceasta va include domenii precum votul, gestionarea documentelor și impozitarea. Blockchain oferă o modalitate sigură și eficientă de a face afaceri și poate economisi bani guvernelor pe termen lung.

Apariția de noi platforme Blockchain

Se așteaptă să apară o serie de noi platforme blockchain în 2022. Aceste platforme vor oferi diferite caracteristici și beneficii, care vor atrage diferiți utilizatori. Acest lucru va ajuta la extinderea gamei de aplicații pentru care poate fi folosit blockchain. De asemenea, va duce la mai multă concurență în spațiul blockchain, ceea ce este întotdeauna bun pentru inovare.

Utilizarea sporită a Blockchain-ului în sectorul financiar

Sectorul financiar este unul dintre cei mai timpurii care au adoptat tehnologia blockchain. În 2022, ne putem aștepta să vedem o utilizare mai mare a acestuia de către bănci și alte instituții financiare. Aceasta va include domenii precum plăți, managementul activelor și asigurări. Blockchain oferă un mod sigur și eficient de a face afaceri, motiv pentru care este atât de răspândit în sectorul financiar.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre tendințele pe care ne putem aștepta să le vedem în blockchain în 2022. Vor fi multe inovații și schimbări în acest spațiu în următorii câțiva ani.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tehnologie

Înțelegerea Tranzacțiilor cu Bitcoin și a Beneficiilor Acestora

Publicat

pe

By

Înțelegerea Tranzacțiilor cu Bitcoin și a Beneficiilor Acestora | Zicala.ro

Tranzacțiile Bitcoin se referă la mișcarea Bitcoin de la un portofel digital la altul. O serie de procese computerizate complexe fac ca tranzacțiile să aibă loc cu succes. Tranzacțiile depind, de asemenea, de instrumente de criptare fiabile, făcând rețeaua Bitcoin ferită de hackeri sau alte activități neautorizate.

O tehnologie puternică numită blockchain alimentează tranzacțiile Bitcoin. Blockchain păstrează o evidență permanentă a tranzacțiilor descentralizată, răspândită în rețea. Registrul digital este public, ceea ce înseamnă că oricine are autorizație îl poate vizualiza. Cu toate acestea, nimeni nu poate modifica blockchain-ul datorită naturii sale permanente. În afară de blockchain, alte rețele numite schimburi Bitcoin facilitează și tranzacțiile cu Bitcoin.

Bitcoin în tranzacții | Zicala.ro

Pentru a înțelege conceptul din spatele tranzacțiilor cu criptomonede, mai întâi trebuie să știți mai multe despre minerit. Toți cei 21 de milioane de bitcoini creați de un grup anonim în 2009 nu au fost disponibili. Minerii trebuie să rezolve puzzle-uri provocatoare pe computer pentru a le elibera în rețea. Minerii de Bitcoin au reușit să adauge aproximativ 19 milioane de Bitcoin în circulație.

Cerințe privind tranzacțiile Bitcoin

O tranzacție Bitcoin necesită un portofel de la un furnizor de încredere. Un portofel cripto este un software de calculator care permite oamenilor să trimită, să primească sau să salveze Bitcoin. Portofelul digital facilitează, de asemenea, plățile pe platformele populare de tranzacționare Bitcoin. Puteți alege între două tipuri de portofele de criptomonede.

Portofelele fierbinți funcționează online și permit conectarea cu rețelele de schimb. Pe de altă parte, portofelele reci funcționează offline. Ele sunt, în general, sub formă de hard disk-uri utilizabile pe computere personale. Datorită funcționării lor offline, portofelele reci sunt relativ mai imune la hacking decât cele fierbinți. Cu toate acestea, portofelele calde rămân considerabil mai eficiente și flexibile atâta timp cât deținătorul are acces la internet.

Tranzacții Bitcoin | Zicala.ro

Un portofel cripto are o cheie publică și privată pentru a asigura securitate și unicitate de top. Cheile publice funcționează ca nume de utilizator. Sunt adresele pe care rețeaua blockchain le folosește pentru a diferenția un deținător de portofel de altul. Pe de altă parte, cheile private acționează ca parole. Sunt folosite pentru a autoriza tranzacții și atunci când vă conectați la portofelele cripto. În timp ce cheile publice sunt vizibile pentru oricine din rețeaua Bitcoin, cheile private sunt confidențiale și acționează ca una dintre caracteristicile de securitate.

Cum să inițiați o tranzacție cu criptomonede

Dacă persoana Q intenționează să trimită niște Bitcoin persoanei R, Q va semna un mesaj care conține detaliile tranzacției și îl va trimite. Trebuie să introduceți adresele de la care ați primit anterior Bitcoin, suma pe care o trimiteți și cheia publică a destinatarului. Rețineți că tranzacția poate fi finalizată numai dacă introduceți cheia privată corectă. Veți aștepta apoi aprobarea tranzacției după ce ați trimis-o în rețeaua blockchain.

Cine aprobă tranzacțiile Bitcoin?

Fiecare tranzacție pe care o trimiteți cu succes merge la nodul minerului, unde așteaptă aprobarea acesteia. Minerii de Bitcoin câștigă o anumită cantitate de Bitcoin pentru fiecare cerere de tranzacție pe care o validează și așa intră în circulație unități suplimentare de criptomonede. Taxele de tranzacție plătite se adaugă, de asemenea, la câștigurile minerilor Bitcoin. Odată ce au extras toate cele 21 de milioane de unități, veniturile lor vor proveni în întregime din taxele de tranzacție.

Tranzacții Aprobate Bitcoin | Zicala.ro

Durata tranzacției

Durata unei cereri de tranzacție depinde de taxele plătite și de timp. De exemplu, tranzacția dumneavoastră poate dura mai mult în timpul orelor de vârf (când există trafic intens în rețea). Minerii prioritizează cererile cu taxe mai extinse pentru că doresc să câștige mai mult. Într-un astfel de caz, tranzacțiile cu mai multe comisioane nominale vor dura ceva timp înainte ca minerii să lucreze la ele.

Beneficiile tranzacțiilor cu Bitcoin

Primul avantaj al utilizării tranzacțiilor cu bitcoin este că sunt foarte eficiente. Eficiența ridicată face procesul rapid și economisește timp oamenilor. De asemenea, rețineți că tranzacțiile rulează pe o rețea securizată de computere. Și acest lucru face ca activele să fie sigure și întărește reputația tehnologiei. Mai presus de toate, tranzacțiile cu Bitcoin sunt în general ieftine, permițând astfel oamenilor să economisească bani.

Concluzie

Tranzacțiile cu Bitcoin implică transferul de criptomonede de la un portofel digital la altul. Expeditorii folosesc chei publice pentru a specifica destinatarii și cheile lor private pentru a valida tranzacțiile. Minerii aprobă fiecare tranzacție și câștigă Bitcoin pentru muncă. De asemenea, beneficiază de taxele de tranzacție pe care utilizatorii le plătesc. Tranzacțiile cu criptomonede sunt impresionante, deoarece sunt rapide, ieftine și sigure.

Continuați lectura

Tehnologie

HTC Desire 22 Pro – Un Telefon de 400 USD Pentru Metavers

Publicat

pe

By

HTC Desire 22 Pro – Un Telefon de 400 USD Pentru Metavers | Zicala.ro

HTC a anunțat un smartphone conceput pentru a se conecta la versiunea companiei de metaverse – Viverse. Acest telefon bazat pe Android 12 se numește HTC Desire 22 Pro.

Specificații HTC Desire 22 Pro

Dar nu vă așteptați să fie un dispozitiv de top. Desire 22 Pro este un mid-ranger solid. Include SoC Qualcomm Snapdragon 695, care conține opt nuclee Kryo 660 tactate până la 2,2 GHz, un accelerator grafic Adreno 619 și un modem Snapdragon X51 5G. De asemenea, conține 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, extensibil prin card MicroSD.

Ecranul este un panou LCD FullHD+ de 6,6 inch (2412×1080 pixeli), protejat de Corning Gorilla Glass și care acceptă o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Camera selfie de 32 de megapixeli este situată într-o gaură din colțul din stânga sus al ecranului. În timp ce camera triplă din spate combină 64 MP lățime, 13 MP Ultrawide și 5 MP modulele de detectare a adâncimii.

Există, de asemenea, un scaner de amprentă lateral și rezistență la apă și praf IP67. Dimensiunile sale sunt: 166,3×76,9×9,4 mm, iar greutatea este de 205,5g. În ceea ce privește conectivitate, acceptă 5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.1, GPS/GLONASS/Beidou/Galileo, USB Type-C și NFC.

Are, de asemenea, o baterie de 4520 mAh cu tehnologie Quick Charge 3.0 (până la 18 W), încărcare wireless și încărcare wireless inversă (compatibil Qi).

Caracteristici speciale

Dar principala caracteristică a noului smartphone este un set de aplicații suplimentare: Viverse pentru a intra în metavers, Vive Avatar pentru a crea avatare și Vive Wallet pentru a gestiona activele virtuale.

HTC Desire 22 Pro Telefonul Pentru Metavers | Zicala.ro

Dacă Desire 22 Pro valorează 380 de euro (400 de dolari), pe care HTC îl cere, puteți afla pe 1 august, când vor începe primele livrări. Și dacă locuiți în Marea Britanie, îl puteți precomanda acum în culorile Midnight Black sau Gold.

Continuați lectura

Tehnologie

Cum să Primiți o Plată Bitcoin

Publicat

pe

By

Cum să Primiți o Plată Bitcoin | Zicala.ro

Succesul actual al Bitcoin se datorează faptului că unii oameni cred în capacitățile, potențialul și viitorul său. În general, publicul larg a jucat un rol vital în asigurarea succesului acestei criptomonede. Ecosistemul Bitcoin cuprinde mineri, comercianți, investitori și utilizatori care au ajutat să depășească multe provocări și să devină un activ cripto profitabil.

Astăzi, puteți folosi această monedă virtuală pentru a cumpăra o ceașcă de ceai de la o cafenea sau pentru a plăti un produs la un magazin local. Și mai mulți comercianți locali și online acceptă treptat plățile Bitcoin. De asemenea, oamenii se înscriu pe platforme pentru a cumpăra și a utiliza această monedă virtuală în tranzacțiile lor de zi cu zi.

Având în vedere adoptarea în creștere a Bitcoin și potențialul său de rentabilitate excelentă, mai mulți proprietari de afaceri doresc să știe cum să accepte plăți în această criptomonedă pentru bunurile și serviciile lor. Iată un ghid pentru primirea unei plăți Bitcoin pentru serviciile sau bunurile dumneavoastră.

Obțineți Bitcoin Payment Essentials

Există lucruri de care aveți nevoie pentru a accepta o plată Bitcoin. Acestea includ:

  • Portofel Bitcoin: aveți nevoie de un portofel Bitcoin pentru a primi, stoca și transfera Bitcoini. Este o versiune digitală a unui portofel fizic pentru a deține bani convenționali. Prin urmare, configurați un portofel Bitcoin pentru a începe să primiți plăți Bitcoin.
  • Adresă Bitcoin: portofelul dumneavoastră va avea o adresă Bitcoin, care este unică și o puteți partaja cu alți utilizatori cripto pentru a vă trimite plățile. De asemenea, vă puteți converti portofelul Bitcoin într-un cod QR care poate fi afișat în magazinul dumneavoastră. Clienții pot scana codul utilizând aplicațiile de criptomonede pentru a plățile pentru servicii și bunuri.
  • Cheie privată: o cheie privată este o poartă matematică către o rezervă Bitcoin. Pierderea acestuia înseamnă că nu vă puteți accesa, utiliza sau chiar transfera Bitcoini. Prin urmare, păstrați aceste informații secrete cu atenție, deoarece oricine le poate obține și folosi pentru a transfera toate fondurile din portofelul dumneavoastră cripto în al lor. De asemenea, păstrați aceste informații într-un dispozitiv precum un stick USB în scopuri de backup.

Odată ce aveți elementele esențiale de plată Bitcoin, este posibil să fiți gata să începeți să primiți plăți Bitcoin. Cu toate acestea, aceste elemente esențiale în sine nu sunt suficiente și trebuie să învățați mai multe.

Pași pentru a primi o plată Bitcoin

Începeți prin a vă familiariza cu plățile Bitcoin. De asemenea, înțelegeți cum vor plăti clienții cu Bitcoin. De exemplu, vor scana un cod QR cu aplicațiile pentru portofel sau vor folosi cheia dumneavoastră publică? Iată pașii pentru a primi plăți Bitcoin.

  • Cercetare: Începeți prin a cerceta piața cripto pentru a identifica serviciile și platformele pe care le puteți utiliza pentru a accepta plăți Bitcoin. Și acest lucru ar trebui să depindă de nevoile, de reglementare locale și de afacerea dumneavoastră.
  • Verificați reglementările locale: nu doriți ca întreprinderea dumneavoastră să aibă probleme cu oamenii legii. Prin urmare, verificați regulile regionale pentru a ști ce trebuie să faceți înainte de a efectua plăți Bitcoin. Dacă guvernul dumneavoastră este împotriva utilizării criptomonedelor, acceptarea plăților Bitcoin ar putea duce la probleme.
  • Opțiuni pentru portofel: pentru majoritatea oamenilor, înscrierea pentru un portofel Bitcoin este la fel de simplă ca și crearea unei adrese de email. De asemenea, unele schimburi cripto oferă și portofele cripto. Întreprinderea dumneavoastră poate folosi, de asemenea, un aparat de la punctul de vânzare pentru a colecta plăți Bitcoin prin carduri.

Puteți utiliza un procesor de plăți terță parte pentru a configura un portal de plată pentru tranzacțiile cripto dacă conduceți o afacere online.

Concluzie

Cu volatilitatea incredibilă a Bitcoinului, o afacere poate pierde o sumă semnificativă de bani în câteva minute dacă prețul criptomonedei fluctuează. Prin urmare, întreprinderile ar trebui să păstreze copii ale facturii, notând prețul Bitcoin atunci când fac tranzacții. În acest fel, își pot urmări venitul real chiar și atunci când valoarea Bitcoin fluctuează. De asemenea, companiile ar trebui să verifice implicațiile fiscale ale acceptării plăților Bitcoin pentru servicii și bunuri.

Continuați lectura
Nord VPN | Zicala.ro

Prindeți Reducerile

eMAG | Zicala.ro
PCGarage | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending