Conectează-te cu noi

Tehnologie

Înțelegerea Tranzacțiilor cu Bitcoin și a Beneficiilor Acestora

Publicat

pe

Înțelegerea Tranzacțiilor cu Bitcoin și a Beneficiilor Acestora | Zicala.ro

Tranzacțiile Bitcoin se referă la mișcarea Bitcoin de la un portofel digital la altul. O serie de procese computerizate complexe fac ca tranzacțiile să aibă loc cu succes. Tranzacțiile depind, de asemenea, de instrumente de criptare fiabile, făcând rețeaua Bitcoin ferită de hackeri sau alte activități neautorizate.

O tehnologie puternică numită blockchain alimentează tranzacțiile Bitcoin. Blockchain păstrează o evidență permanentă a tranzacțiilor descentralizată, răspândită în rețea. Registrul digital este public, ceea ce înseamnă că oricine are autorizație îl poate vizualiza. Cu toate acestea, nimeni nu poate modifica blockchain-ul datorită naturii sale permanente. În afară de blockchain, alte rețele numite schimburi Bitcoin facilitează și tranzacțiile cu Bitcoin.

Bitcoin în tranzacții | Zicala.ro

Pentru a înțelege conceptul din spatele tranzacțiilor cu criptomonede, mai întâi trebuie să știți mai multe despre minerit. Toți cei 21 de milioane de bitcoini creați de un grup anonim în 2009 nu au fost disponibili. Minerii trebuie să rezolve puzzle-uri provocatoare pe computer pentru a le elibera în rețea. Minerii de Bitcoin au reușit să adauge aproximativ 19 milioane de Bitcoin în circulație.

Cerințe privind tranzacțiile Bitcoin

O tranzacție Bitcoin necesită un portofel de la un furnizor de încredere. Un portofel cripto este un software de calculator care permite oamenilor să trimită, să primească sau să salveze Bitcoin. Portofelul digital facilitează, de asemenea, plățile pe platformele populare de tranzacționare Bitcoin. Puteți alege între două tipuri de portofele de criptomonede.

Portofelele fierbinți funcționează online și permit conectarea cu rețelele de schimb. Pe de altă parte, portofelele reci funcționează offline. Ele sunt, în general, sub formă de hard disk-uri utilizabile pe computere personale. Datorită funcționării lor offline, portofelele reci sunt relativ mai imune la hacking decât cele fierbinți. Cu toate acestea, portofelele calde rămân considerabil mai eficiente și flexibile atâta timp cât deținătorul are acces la internet.

Tranzacții Bitcoin | Zicala.ro

Un portofel cripto are o cheie publică și privată pentru a asigura securitate și unicitate de top. Cheile publice funcționează ca nume de utilizator. Sunt adresele pe care rețeaua blockchain le folosește pentru a diferenția un deținător de portofel de altul. Pe de altă parte, cheile private acționează ca parole. Sunt folosite pentru a autoriza tranzacții și atunci când vă conectați la portofelele cripto. În timp ce cheile publice sunt vizibile pentru oricine din rețeaua Bitcoin, cheile private sunt confidențiale și acționează ca una dintre caracteristicile de securitate.

Cum să inițiați o tranzacție cu criptomonede

Dacă persoana Q intenționează să trimită niște Bitcoin persoanei R, Q va semna un mesaj care conține detaliile tranzacției și îl va trimite. Trebuie să introduceți adresele de la care ați primit anterior Bitcoin, suma pe care o trimiteți și cheia publică a destinatarului. Rețineți că tranzacția poate fi finalizată numai dacă introduceți cheia privată corectă. Veți aștepta apoi aprobarea tranzacției după ce ați trimis-o în rețeaua blockchain.

Cine aprobă tranzacțiile Bitcoin?

Fiecare tranzacție pe care o trimiteți cu succes merge la nodul minerului, unde așteaptă aprobarea acesteia. Minerii de Bitcoin câștigă o anumită cantitate de Bitcoin pentru fiecare cerere de tranzacție pe care o validează și așa intră în circulație unități suplimentare de criptomonede. Taxele de tranzacție plătite se adaugă, de asemenea, la câștigurile minerilor Bitcoin. Odată ce au extras toate cele 21 de milioane de unități, veniturile lor vor proveni în întregime din taxele de tranzacție.

Tranzacții Aprobate Bitcoin | Zicala.ro

Durata tranzacției

Durata unei cereri de tranzacție depinde de taxele plătite și de timp. De exemplu, tranzacția dumneavoastră poate dura mai mult în timpul orelor de vârf (când există trafic intens în rețea). Minerii prioritizează cererile cu taxe mai extinse pentru că doresc să câștige mai mult. Într-un astfel de caz, tranzacțiile cu mai multe comisioane nominale vor dura ceva timp înainte ca minerii să lucreze la ele.

Beneficiile tranzacțiilor cu Bitcoin

Primul avantaj al utilizării tranzacțiilor cu bitcoin este că sunt foarte eficiente. Eficiența ridicată face procesul rapid și economisește timp oamenilor. De asemenea, rețineți că tranzacțiile rulează pe o rețea securizată de computere. Și acest lucru face ca activele să fie sigure și întărește reputația tehnologiei. Mai presus de toate, tranzacțiile cu Bitcoin sunt în general ieftine, permițând astfel oamenilor să economisească bani.

Concluzie

Tranzacțiile cu Bitcoin implică transferul de criptomonede de la un portofel digital la altul. Expeditorii folosesc chei publice pentru a specifica destinatarii și cheile lor private pentru a valida tranzacțiile. Minerii aprobă fiecare tranzacție și câștigă Bitcoin pentru muncă. De asemenea, beneficiază de taxele de tranzacție pe care utilizatorii le plătesc. Tranzacțiile cu criptomonede sunt impresionante, deoarece sunt rapide, ieftine și sigure.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending