Conectează-te cu noi

Business

Managementul Datelor și de ce Este Important în Marketing

Publicat

pe

Managementul Datelor și de ce Este Important în Marketing

Datele sunt folosite în multe scopuri în lumea afacerilor. Un motiv principal pentru care datele sunt colectate este înțelegerea unei baze de clienți, astfel încât aceștia să poată fi tratați cu scopul de a conecta și de a servi mai bine fiecare grup de clienți.

Există multe platforme care adună și folosesc date. Platformele de date ca aceasta includ platforme de gestionare a datelor (DMP), platforme de date despre clienți (CDP) și sisteme precum managementul relațiilor cu clienții (CRM).

Aceste platforme sunt adesea folosite de echipele de marketing, cercetare și dezvoltare pentru a spori experiența clienților și pentru a atrage mai mulți clienți. Succesul în ambele domenii are ca rezultat vânzări mai mari pentru companie.

CDP și date de primă mână

Ce este un CDP? Platforma de date despre clienți este un sistem care utilizează date de primă mână pentru a vă ajuta să înțelegeți călătoria clientului. De asemenea, CDP poate folosi aceste date pentru a crea grupuri segmentate de clienți în care puteți interacționa cu aceștia printr-o varietate de canale.

Diferențele dintre tipurile de date

Așa cum există multe moduri de a utiliza datele, există mai multe tipuri de date care sunt utilizate în scopuri diferite.

  • First-party data: Utilizarea datelor first-party vă poate permite să vă analizați clienții cu o mare fiabilitate și acuratețe. Aceste date sunt deținute de dumneavoastră, și, prin urmare, nu sunt partajate de alte părți.
  • Second-party data: Datele sencond-party vă vor oferi, de asemenea, date foarte precise. Cu toate acestea, aceste date sunt partajate cu parteneri de încredere, astfel încât nu sunt exclusiv pentru dumneavoastră și permit astfel concurența în agenda de marketing.
  • Third-party data: Spre deosebire de cele două anterioare, datele third-party nu sunt garantate a fi colectate cu consimțământ. Precizia datelor va fi scăzută și va fi, de asemenea, partajată cu multe alte companii.

Recomandări: cunoașterea diferențelor dintre sistemele de gestionare a datelor și tipurile de date pe care acestea le folosesc vă poate ajuta afacerea să exceleze.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending