Conectează-te cu noi

Stil de viață

Obiceiuri Esențiale Pentru Productivitatea Personală

Publicat

pe

Obiceiuri Esențiale Pentru Productivitatea Personală | Zicala.ro

Creșterea productivității este esențială pentru oricine dorește să realizeze mai multe în viața lor, fie la locul de muncă, fie în eforturile personale. Starea de flux în care intră după începerea lucrului are un impact semnificativ asupra productivității. Dacă puteți rămâne în această stare de flux atâta timp cât aveți nevoie pentru a îndeplini sarcini specifice, șansele dumneavoastră de a fi foarte eficient și de a petrece foarte puțin timp cresc dramatic.

Starea de eficiență este o stare în care nu simțiți că lucrați sau că sunteți obosit atunci când finalizați mai multe lucruri. Condiția fluxului este disponibilă oricui, pentru orice tip de apariție, atâta timp cât factorii declanșatori personali au fost identificați și utilizați pe deplin.

Faceți întotdeauna munca în aceeași locație

Dacă aveți luxul de a lucra în afara unui birou în fiecare zi, este recomandat să găsiți un loc în care să vă bucurați să stați și să lucrați perioade lungi de timp. Poate fi biroul dumneavoastră de acasă, un bistro sau o grădină. Veți ști că l-ați găsit atunci când vă simțiți obligat să vă întoarceți în fiecare zi, să deschideți laptopul și să începeți să lucrați, pentru a accesa starea fluxului. Găsiți un loc ca acesta și profitați de starea de flux pe care o poate oferi.

Intervale de lucru la aceeași oră a zilei

Stabiliți un interval de timp zilnic pe care îl veți petrece la muncă neîntreruptă, care vă va permite să finalizați sarcinile pe care le oferiți și care să fie flexibil, dar să înceapă la aceeași oră în fiecare zi, dacă este posibil. Ca rezultat, acest program vă va oferi eficiență și disciplină în munca dumneavoastră atunci când este utilizat împreună cu o locație care vă permite să ajungeți la starea de eficiență maximă. Cu cât vă țineți mai mult de acest program, cu atât creierul vostru se va obișnui mai mult să funcționeze la capacitate maximă între acele ore, rezultând o productivitate mai mare. Este esențial să selectați un interval care funcționează pentru dumneavoastră, cum ar fi 3-4 ore după antrenamentul fizic dimineața sau 3-4 ore după-amiaza sau seara. Odată ce vă dați seama ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră și v-ați antrenat creierul să performeze la capacitate maximă în acea perioadă, va fi mult mai ușor să tăiați elementele din lista de rezolvat zi de zi.

Creați-vă un ritual

Ritualurile (deseori legate de rutina stabilită, de un obicei) facilitează intrarea în starea de eficiență și oferă mai multe beneficii. Comandarea cafelei preferate, apoi deschiderea laptopului și cufundarea în muncă și, implicit, în starea de eficiență, ar putea fi considerată o ceremonie. O altă tradiție este să citiți câteva pagini dintr-o carte inspirată, exemplu Ace Of Shades, înainte de a începe activitățile.

Jocul este una dintre cele mai liniștitoare moduri de a vă petrece timpul, chiar dacă este doar pentru 5 minute pentru a vă îndepărta mintea de stresul vieții de zi cu zi. Vizualizarea obiectivelor pe care doriți să le atingeți și apoi concentrarea asupra jobului dumneavoastră poate fi un proces zilnic. Toate cele de mai sus pot fi combinate într-o ceremonie. Experimentați, distrați-vă și aflați ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Faceți din acesta un obicei care va face ca creierul dumneavoastră să intre într-o stare de flux și să funcționeze la maximum de fiecare dată când îl setați. Cel mai bun aspect este că ritualurile nu se limitează la anumite locații sau momente, așa că puteți profita de beneficiul imens pe care îl oferă oricând și oriunde aveți nevoie.

Relaxați-vă ascultând muzică liniștitoare

Am fost recent introduși în această metodă și ne-am îndrăgostit imediat de ea. Pentru prima dată, veți fi uimit de timpul în care vă veți putea concentra neîntrerupt pe ceea ce trebuie să finalizați și cât de mult veți realiza în câteva ore. Sunetul ploii, de exemplu, este unul dintre preferatele noastre. Ele sunt relaxante și ajută la concentrare, precum și acționează ca un izolator de zgomot exterior, ferindu-vă de distragerile din exterior. Le puteți descărca pe telefon sau tabletă și le puteți asculta în timp ce lucrați, citiți sau vă relaxați. Puterea și adaptabilitatea lor sunt de neegalat. Vă invităm să explorați și să vă jucați cu sunetele preferate.

Credem că v-ați dat seama că descoperirea lucrurilor care vi se potrivesc, acelor declanșatoare a stării de flux, este un aspect vital în creșterea productivității. Odată ce ați făcut asta, veți culege recompense incredibile și o productivitate sporită!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending