Conectează-te cu noi

Tehnologie

Top 6 Motive Pentru Care Preferăm iPhone-ul Înaintea Unui Android

Publicat

pe

Top 6 Motive Pentru Care Preferăm iPhone-ul Înaintea Unui Android

Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac foarte mult telefoanele Android. Cu toate acestea, atunci când prietenii și familia mă întreabă ce telefon ar trebui să aleagă sau care model este cel mai eficient, aproape întotdeauna tind să recomand iPhone-ul față de orice concurent Android. Vreți să știți de ce?

Îmi place foarte mult să folosesc smartphone-uri Android, iubesc sistemul lor de operare bogat în funcții, camerele lor impecabile și nenumăratele opțiuni de personalizare pe care le acceptă. Sincer să fiu, îmi lipsesc opțiunile de tematică ale majorității telefoanelor Android, ecranele lor Always On Displays, capacitatea de a încărca aplicații și multe altele. Cu siguranță există zeci de smartphone-uri Android impecabile, cu specificații peste cele mai bune, dar când vine timpul să aleg telefonul meu, merg mereu pe iPhone.

Fiți atenți: nu am spus niciodată că iOS este mai bun decât Android. Vreau să spun doar că cu iPhone-urile există întotdeauna ceva mai mult decât doar platforma lor iOS. Acesta este modul în care dispozitivul funcționează în utilizarea de zi cu zi, cum software-ul și hardware-ul coexistă și se completează reciproc. Nu uitați, de asemenea, că iPhone-ul funcționează perfect cu alte gadget-uri Apple, inclusiv Mac-uri, Apple Watch și Apple TV – un ecosistem complet gata să-și demonstreze valoarea.

Iată cele 6 motive pentru care preferăm iPhone-ul înaintea oricărui Android

Ecosistemul

Un lucru care plasează Apple peste concurenții săi este cu siguranță întregul ecosistem. Faptul că compania are control total atât asupra software-ului, cât și asupra hardware-ului în același timp. Acest lucru le oferă libertatea de a-și modifica produsele, de a oferi un control mai mare asupra lor, de a rezolva cu ușurință erorile, de a oferi servicii mai mari care se combină între ele și multe altele. Ei pot decide cu ușurință când să adauge sau să elimine din hardware sau ce să adauge la software pentru ca totul să funcționeze în ansamblu – mai bine. Luați de exemplu serviciile lor: App Store este cu mile înaintea Magazinului Play și a altor concurenți, oferind iBooks, Podcasturi, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade și multe altele – combinate toate într-unul singur! Au chiar și modelul lor de abonament Apple One: un abonament pentru toți. Ușor de folosit, ușor de gândit. Ușor de încărcat, aș putea adăuga.

Dar asta nu este tot. iPhone-urile funcționează excelent cu Mac-uri, Apple TV, HomePods, HomePod Mini, Apple Watch și așa mai departe. Dacă dețineți unul dintre acestea (sau mai multe), atunci întregul ecosistem se instalează. Puteți utiliza funcția „Continuitate” pentru a vă continua munca pe un iPhone/iPad/Mac, pentru a trimite mesaje iMessage direct de pe un Macbook, pentru a primi apeluri telefonice și acolo. Trimiteți orice fișier utilizând caracteristica AirDrop cu viteze de transfer URIAȘE de date. Tot ce trebuie să faceți este să vă păstrați iPhone-ul în apropiere.

iCloud și multe altele…

Să nu uităm și de iCloud. Serviciul care funcționează silențios sub capotă, păstrând totul sincronizat. În acest fel, puteți avea acces ușor pe Mac la fotografiile pe care le faceți pe iPhone, precum și la orice note sau documente pe care le creați.

Fără Bloatware – fără aplicații inutile

Adevărul să fie spus, Samsung s-a îmbunătățit mult la minimizarea bloatware-ului din smartphone-urile lor, dar cu siguranță mai sunt multe de făcut de companii precum Xiaomi, Huawei, ZTE, Vivo, Oppo și altele. Când porniți un iPhone pentru prima dată, veți găsi doar aplicațiile absolut esențiale pentru ca acesta să funcționeze. Este o experiență cu adevărat curată ieșită din cutie – una despre care puteți avea, de asemenea, un cuvânt de spus. După lansarea iOS 12 (acum 3 ani), orice utilizator poate șterge chiar și majoritatea aplicațiilor esențiale bareback, dacă dorește.

Apple Pay

O modalitate de a plăti – și de a le guverna pe toate. Da, există Samsung Pay, dar asta nu este la fel de popular precum Apple Pay care este peste tot în lume. Este o metodă destul de simplă de utilizat pentru orice tip de utilizator: trebuie doar să adăugați cardul dumneavoastră de credit/debit în portofelul Apple și sunteți gata să cumpărați orice fără contact. Apropiați-vă iPhone-ul de terminalul de plată acceptat la ghișeul de casă și apoi apăsați de două ori pe butonul Pornit/Oprit pentru a plăti. Autentificarea se face fie prin FaceID, fie prin Touch ID (la iPhone-urile mai vechi).

Compania Cupertino are și propriul card de credit disponibil în anumite țări – Apple Card. Promite să vă îmbunătățească viața financiară, simplificând urmărirea a ceea ce cheltuiți unde. De asemenea, nu există taxe ascunse și recompense Daily Cash back.

iOS – caracterisitici de confindențialitate

Acesta este un motiv uriaș pentru a NU evita un iPhone. Apple a oferit (în ultimul an) mai multe modalități de a ne proteja confidențialitatea, iar lansarea iOS 15/iPadOS 15 a făcut totul mai bine. Cu noua actualizare, utilizatorii de iPhone (și iPad) pot:

  • Protejază activitatea de e-mail ascunzându-și IP-ul, pentru a le masca locația. Orice conținut de la distanță dintr-un mesaj de e-mail se încarcă în mod privat în fundal, așa că nu poate fi folosit pentru a vă urmări.
  • Ascunde adresa de e-mail. Apple creează un cont de e-mail randomizat pentru a anonimiza identitatea și pentru a reduce cantitatea de spam trimisă la adresa de e-mail reală. Pentru a utiliza această funcție, utilizatorul trebuie să ruleze iOS 15 sau iPadOS 15 și să se înregistreze pentru un abonament plătit iCloud+.
  • Ascunde adresa IP cu iCloud Private Relay. În acest fel, adresa dumneavoastră IP reală este înlocuită cu una dintr-o serie de adrese anonime bazate pe regiunea dumneavoastră generală, ca o modalitate de a vă ascunde locația specifică.
  • Permisiuni de urmărire pentru dezvoltatorii de aplicații: toți dezvoltatorii de aplicații ne pot urmări și trimite anunțuri direcționate. Apple a introdus o nouă funcție care va cere fiecărui utilizator dacă o aplicație dorește să-l urmărească. Aceasta poate fi activată din Setări > Confidențialitate > Urmărire, unde trebuie să activați Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea.

iPhone: mai multă confidențialitate

  • Detectați accesul la cameră/microfon: pe ecranul de sus apare un punct verde când utilizați camera (sau o aplicație o face fără știrea dumneavoastră). Există, de asemenea, un punct portocaliu care apare în aceeași poziție, de fiecare dată când o aplicație folosește microfonul.
  • Safari are un raport de confidențialitate: Safari poate bloca accesul pentru a preveni urmărirea pe site-uri la fiecare utilizator de iPhone. Veți găsi setarea în Setări > Safari – Confidențialitate și securitate.
  • Limitați accesul la Fotografii și videoclipuri: acum controlăm ce aplicații pot vedea din aplicația noastră „Fotografii”. Deci, dacă aveți niște fotografii/videoclipuri sensibile pe care doriți să le păstrați pentru dumneavoastră, puteți limita accesul doar la anumite fotografii.
  • Partajați locația exactă sau aproximativă: dacă nu doriți ca Apple să știe exact unde mergeți, dar trebuie totuși să utilizați funcția GPS a iPhone-ului dumneavoastră, atunci puteți partaja o aproximare a locației către care vă îndreptați. Este o altă funcție utilă plasată sub: Setări > Confidențialitate > Servicii de localizare.

Obțineți cele mai bune aplicații pentru iPhone

Cu siguranță Google Play Store are un miliard de aplicații. Dar dacă cauți o versiune STABILĂ și mai fluidă a aceleiași aplicații, atunci App Store este destinația finală. Majoritatea dezvoltatorilor renumiți din lume aleg iOS pentru a-și lansa aplicațiile acolo – și apoi se pot îndrepta către Magazinul Play. Luați Fortnite de exemplu. Un joc care a durat câteva luni pentru a trece de la iOS la Android și chiar și atunci a fost o exclusivitate Samsung. Există și alte aplicații, cum ar fi Super Mario Run, HQ Trivia, Monument Valley 2, Affinity Photo, Snapchat și multe altele.

Asistență software pe termen lung – cu securitate și multe altele

Acest lucru îi va răni puțin pe acei fanboys Android de acolo, dar este adevărat. Adopția iOS pentru cel mai recent iOS 15 este de aproape 80%. Ca să nu mai vorbim de faptul că Apple continuă să susțină dispozitivele care au peste 4 sau 5 ani acum. De exemplu, chiar și iPhone 6s (un model din 2016) poate fi actualizat cu ușurință la cea mai recentă versiune de software iOS 15. Google nici măcar nu a publicat numerele ratei de adoptare pentru cele mai recente versiuni de Android… și nu sunt sigur că pot ajunge atât de mari. Încă un lucru de luat în considerare este că, dacă dispozitivul iOS se califică pentru a primi cea mai recentă actualizare, o va primi imediat ce se lansează.

Procesul de actualizare Android nu este atât de ușor și perfect pe cât vă puteți imagina. La urma urmei, Google oferă doar actualizări directe propriilor modele din seria Pixel, Samsung, Xiaomi, LG, Motorola și alte companii trebuind să aștepte și să aștepte să primească actualizarea de la ei. Apoi trebuie să lucreze la el, să rezolve erori suplimentare, să-l optimizeze pentru propria interfață de utilizare și apoi să îl elibereze. În multe cazuri, transportatorii trebuie să le parcurgă și ei, ceea ce vă asigură doar că veți primi actualizări cu întârziere, uneori cu luni în urmă… dacă vreodată.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending