Conectează-te cu noi

Tehnologie

Ce fel de Monitor ar Trebui să Cumpărați?

Publicat

pe

Ce fel de Monitor ar Trebui să Cumpărați? | Zicala.ro

Ecranele fac parte din viața noastră de zi cu zi, fie că este vorba de un mobil, tabletă, computer sau televizor. Poate că cea mai mare parte a utilizării ecranului nostru este alcătuită dintr-un monitor, mai ales dacă este dispozitivul nostru de lucru. Oricui stă în fața unui computer nu prea îi pasă la ce fel de afișaj se uită toată ziua. Fie că este un joc, un film sau chiar un loc de muncă. De aceea am făcut acest articol pentru a fi mai ușor de ales atunci când apare întrebarea, ce fel de monitor ar trebui să cumpărăm oricum?

Aspecte cheie ale selecției monitorului

Atunci când alegem un monitor, trebuie să decidem pentru ce îl vom folosi. Pentru o PC de gaming, alegeți un monitor de gamer, deoarece în acest caz este important să reîmprospătați imaginea să fie de minim 120 Hz, timpul de răspuns nu strică să fie cât mai mic, de preferință 1 ms. Raportul de aspect este, de asemenea, un aspect important, indiferent dacă suntem mulțumiți de normal, dacă vrem să ne acoperim mai bine câmpul vizual sau dacă ar trebui să fie curbat. Cu siguranță merită să alegeți un monitor 21:9 sau chiar mai larg pentru lucru deoarece este mult mai convenabil să lucrați pe un monitor mai larg, motiv pentru care este important ca prima cifră a raportului de aspect să fie mult mai mare decât înălțimea lui. Se recomandă de cel puțin 2 ori. Nu în ultimul rând, extra-urile monitorului sunt cele mai legate de gaming, însă opțiunea multitasking nu este de neglijat. Și, desigur, există dimensiunea sa: FHD, 2K, 4K și diferitele lor moduri, cărora li s-a dat numele de categorie wide sau ultrawide datorită creșterii raportului de lățime menționat mai sus.

Tipuri de monitoare

Există multe tipuri de monitoare și pot fi clasificate în diferite categorii. De exemplu, parametrii săi fizici sunt dacă este plat sau eventual curbat. Scală normală, lat sau ultralarg. Rezoluția FHD, 2K, 4K, 8K? Tipul de panou este IPS, OLED, LCD? Toate acestea depind de deciziile noastre, ce este ideal pentru noi, ce scop va servi monitorul?

Ce fel de monitor pentru gaming ar trebui să vă cumpărați?

În cazul monitoarelor pentru gaming, cel mai important lucru la care trebuie să acordați atenție este faptul că rata de reîmprospătare a imaginii este mai mare, este recomandat să știți acest lucru, peste 120 Hz și, bineînțeles, este important și ca timpul de răspuns să fie mic, de preferință 1 ms sau în jurul unui 1 ms. Rețineți că vom rămâne chiar blocați în fața lui ore îndelungate și, cu cât mai mare, mai lat, cu atât ne putem cufunda mai mult în lumea jocului.

Totuși, depinde și de jocul pe care îl jucați. De exemplu, pentru jocurile cu cerințe ridicate, ar trebui să utilizați un monitor de ultimă generație. Dar dacă vă plac mai mult jocurile online care ar putea fi jucate pe telefoane și pe browsere, cum ar fi Lost Ark, atunci monitoarele de bază ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru dumneavoastră.

Ce fel de monitor ar trebui să luați la job?

Cu siguranță este recomandat să cumpărați un monitor cu un raport de aspect mai larg pentru lucru. Raportul de aspect 21:9 este destul de ideal, deoarece are o dimensiune de 1,5 FHD, ceea ce face mai ușor să lucrați în mai multe ferestre. Acest nivel de suport pentru multitasking face ca munca noastră să funcționeze fără probleme. Cu toate acestea, dacă doriți să cumpărați lucrări grafice, asigurați-vă că cumpărați un monitor cu spațiu de culoare Adobe RGB!

Dimensiunile monitorului – care, pentru ce?

Obișnuiam să folosim monitoare minuscule de 14-17 inch, inclusiv un raport de aspect 4:3. În zilele noastre, acest raport de aspect și o dimensiune atât de mică nu mai sunt cu adevărat disponibile. În epoca actuală, începem de la aproximativ 21″, iar cu un raport de aspect 16:9, este de obicei FullHD, care este deja baza. Un artist grafic, pe de altă parte, își dorește cel mai mare monitor posibil și, bineînțeles, cu spațiu de culoare Adobe RGB pentru a afișa culorile potrivite, deoarece acest lucru este vital pentru el. Pentru lucrul cu mai multe ferestre, poate doriți să alegeți un monitor Wide sau UltraWide care este de 1,5 până la 2 ori mai lat decât monitoarele standard 16:9, făcându-le un monstru cu dimensiunea de 21:9 și 32:9. De asemenea, jucătorilor le place să aibă un monitor mai mare și mai larg, iar dacă este curbat, este și mai bine, acoperind întregul câmp vizual, astfel încât aproape să se simtă în joc.

Cel mai bun monitor high-end

SAMSUNG Odyssey G9 49″ este visul tuturor, deoarece acoperă 99% din câmpul nostru vizual cu o gamă de 109 grade. Deși este potrivit în special pentru gaming, și chiar și visul jucătorilor pe baza parametrilor, poate fi folosit în continuare pentru muncă serioasă datorită multitasking-ului, deoarece putem deschide multe aplicații pe el în același timp. Ecranul de 49 de inch are unghiuri de vizualizare de 178 de grade în toate direcțiile, plus că este mat, așa că nimic nu strălucește pe el. Acest raport de aspect brutal este 32:9, cu o rezoluție de 5120 × 1440, în esență, aproape ca 2 monitoare 2K una lângă alta. Rata sa de reîmprospătare a imaginii (stați bine!) este de 240 Hz, așa că jucătorii au un vis, ca să nu mai vorbim de un timp de răspuns de 1 ms! Un raport de contrast de 2500:1 și o luminozitate de 420 nits sunt, de asemenea, mai mult decât ideale. Suplimentele includ suport HDR 1000, Quantum Dot, NVIDIA G-Sync, Flicker Free, Low Blue Light, funcția Picture in Picture și suport 125% sRGB! De asemenea, are conectori HDMI și DisplayPort, precum și 2 conectori USB 3.0. Reglabil pe înălțime, chiar se poate înclina, dar poate fi montat și pe perete. Măsoară 1147,60 x 537,20 x 416,40 mm și cântărește 16,7 kg.

Monitor cu cea mai bună valoare

Monitorul LG 29″ ultrawide (29WL500-B.AEU) este unul dintre cele mai bune monitoare de pe piață, cu un preț plăcut de raport de aspect de 21:9, care este în esență un monitor FHD de 1.5 plasat unul lângă altul, deci până la 2 ferestre îl putem deschide cu îndrăzneală unul lângă altul, nu sunt necesare 2 monitoare pentru o muncă eficientă atunci când de exemplu lucrăm între un Excel și un browser. Cu o rezoluție de 2560 x 1080, un afișaj mat cu reîmprospătare a imaginii de 75 Hz și un timp de răspuns de 5 ms, care nu este perfect pentru jocuri, dar perfect pentru muncă. Are luminozitate de 250 nits și un raport de contrast de 1000:1. Are 2 conectori HDMI. Există extra, motiv pentru care a fost adăugat pe listă, precum suport HDR, AMD FreeSync, funcții Gaming, Flicker Free, sRGB 99% (CIE1931), stabilizator negru. Măsoară 698,10 x 410,90 x 209,40 mm și cântărește 4,9 kg. La cerere, poate fi înclinat sau montat pe perete.

Cel mai bun monitor ieftin

Vreți să cumpărați un monitor excelent mai ieftin, care desigur nu este mic? Atunci monitorul AOC 23.6″ 24B1H MVA va fi cea mai bună alegere. Mărimea numelui arată, de asemenea, că este de 23,6″, deci nu este mic. Are un panou LCD mat FullHD, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la strălucire. Are un raport de aspect de 16:9 și o rezoluție de 1920 × 1080. Are o luminozitate de 250 nits și un raport de contrast de 3000:1. Rata sa de reîmprospătare a imaginii este de 60 Hz și timpul de răspuns este de 8 ms, ceea ce este deja cam lent, dar în acest interval de preț închidem ochii. Perfect pentru muncă, dar mai puțin pentru gaming. Este echipat cu 1 conector VGA și 1 conector HDMI. Suplimentele includ funcții precum Flicker-Free, Low Blue Light, ZeroFrame și suport 100% sRGB. Măsoară 540,10 x 417,40 x 186,80 mm și cântărește 2,6 kg. AOC este un brand bun, am testat deja monitoare AOC.

Caracteristici suplimentare

Un monitor poate avea și funcții suplimentare. Unele au și difuzoare încorporate. De asemenea, vine cu o cameră web, dar nu este neobișnuit să aveți o mulțime de porturi USB, un port Thunderbolt, mufe pentru căști și multe altele.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending