Conectează-te cu noi

Business

5 Idei Pentru Modele de Afaceri Digitale în 2022

Publicat

pe

5 Idei Pentru Modele de Afaceri Digitale în 2022 | Zicala.ro

În zilele noastre, ofertele digitale sunt valoroase pentru companii. Cum consumatorii își petrec atât de mult timp online și pe dispozitive digitale, o afacere care folosește instrumente digitale pentru a crea valoare pentru clienții lor va avea mai mult succes decât cei care nu o fac.

Modele de afaceri digitale

Orice model de afaceri care se bazează pe tehnologia digitală pentru a concepe serviciul pe care îl oferă, precum și pentru a-l furniza și pentru a dobândi clienți, poate fi numit model de marketing digital pentru întreprinderi mici. Dacă un model de afaceri poate fi menținut în lumea reală, și fără utilizarea instrumentelor digitale, nu poate fi numit un adevărat model de afacere digitală; aceasta este ceea ce îi delimitează de o afacere standard care încorporează oferte digitale. De exemplu, o companie care furnizează servicii SEO și-ar putea numi o afacere digitală este majoritatea serviciilor lor, iar metoda lor principală de achiziție de clienți se baza pe tehnologiile digitale.

#1 E-Commerce

Acesta este poate cel mai ușor model de afacere digitală de implementat pentru o afacere. E-Commerce este practica de a vinde produsul prin canale digitale. Există o gamă largă de platforme pe care companiile le pot folosi pentru a-și vinde propriile produse, cum ar fi Etsy. Dar companiile își pot configura și propriile canale de E-Commerce, de obicei prin construirea propriului site care le permite vizitatorilor să plaseze comenzi și să îndeplinească tranzacții. Există multe instrumente pentru a ajuta companiile să configureze acest lucru, cum ar fi Shopify.

#2 Suport pentru reclame

Acest model de afaceri este unul dintre modurile prin care o organizație își poate oferi serviciile gratuit. Se bazează pe compania însăși care generează venituri prin parteneriate de publicitate. Luați companii precum Google și Facebook. Platformele lor sunt concepute astfel încât companiile să poată plăti pentru a afișa reclame utilizatorilor platformei. În plus, multe site-uri (inclusiv Google și Facebook), generează venituri din vânzarea datelor utilizatorilor către partenerii de publicitate.

#3 Freemium

Modelul de afaceri freemium este cel mai frecvent utilizat de dezvoltatorii de software. Ideea este că un serviciu digital are două niveluri: gratuit și premium. Clienții sunt bineveniți să folosească doar versiunea gratuită, dar dacă plătesc pentru serviciul premium, vor avea acces la caracteristici și beneficii suplimentare. Un serviciu freemium de succes va genera venituri suficiente din clienții plătitori pentru a continua să ofere serviciul clienților care nu plătesc. Multe aplicații din zilele noastre sunt proiectate după un model de afaceri freemium.

#4 La cerere

Majoritatea oamenilor vor fi familiarizați cu modelul de afaceri la cerere, indiferent dacă își dau seama sau nu. Netflix, Amazon Prime, Apple TV – toate acestea sunt exemple perfecte de model de afaceri digital la cerere. Compania se bazează pe instrumente digitale pentru a-și livra produsul și/sau serviciile către client, iar clientul poate accesa acel produs sau serviciu oricând dorește, cu condiția să continue să plătească pentru serviciu. Acesta este un model de afaceri foarte fiabil, care va asigura ca afacerea să aibă un flux consistent de venituri, cu condiția ca produsul sau serviciul pe care îl oferă este la mare cerere.

#5 Marketplace

Acest model de afaceri este similar cu modelul de E-Commerce, dar este mult mai complicat. Câteva exemple ale modelului de afaceri al pieței digitale includ eBay, Amazon și Etsy. Ideea acestui tip de afacere este că platforma în cauză nu comercializează produse create chiar de companie. În schimb, platforma conectează cumpărători și vânzători, astfel încât modelul de afaceri se bazează pe existența unei cereri constante – și echilibrate.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending