Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să vă Păstrați Cheile Private Bitcoin în Siguranță de Hackeri

Publicat

pe

Cum să vă Păstrați Cheile Private Bitcoin în Siguranță de Hackeri

Dacă aveți aproximativ 240.000 USD depusi în contul personal de afaceri, înseamnă că FDIC v-a asigurat banii. Cu toate acestea, un nivel similar de protecție nu este oferit împotriva criptomonedelor precum bitcoin.

De fapt, companiile ca Binance și Coinbase își oferă asigurarea pentru a acoperi doar o parte din investițiile dumneavoastră cripto.

Un schimb criptografic vechi de cinci ani, crypt.com, a fost spart la începutul acestui an. Iar hackerii au reușit să scape cu criptomonede în valoare de peste 10 milioane de dolari.

Dacă portofelele și schimburile cripto nu sunt sigure, înseamnă că ar trebui să opriți tranzacționarea?

Desigur că nu. Este încă posibil să vă păstrați cheia privată bitcoin în siguranță de hackeri. Unele dintre modalitățile pe care le puteți utiliza pentru a realiza acest lucru includ:

#1 Păstrați Bitcoin într-un portofel rece

Unul dintre primii pași pentru a vă păstra cheia privată bitcoin în siguranță este să vă stocați criptomoneda în hardware sau portofel rece.

Dacă aveți nevoie de o parte din el pentru tranzacții online, ar trebui să vă gândiți să păstrați ceea ce aveți nevoie pe termen scurt și să păstrați restul offline.

Un portofel cripto grozav are aceeași dimensiune ca un dispozitiv USB. Și poate deține o cheie privată, pe care o puteți folosi pentru a vă accesa bitcoinii.

#2 Criptați cheile private

În prezent, programele de portofel care se respectă pot crea automat cheile private bitcoin. Nu fiecare persoană urmează practicile adecvate atunci când vine vorba de crearea unei chei private. Acest lucru face mai dificil de replicat.

Trebuie să știți că, odată ce o cheie privată este creată, aceasta poate fi salvată pe un dispozitiv în text simplu, o bază de date sau un fișier intern.

Portofelele, care încorporează practici adecvate pentru a evita acest lucru, au o opțiune mai bună pentru criptarea fișierelor în care vă puteți păstra cheile private.

#3 Luați în considerare utilizarea unei autentificări cu doi factori

Dacă portofelul oferă o opțiune 2FA (autentificare cu doi factori), luați în considerare o opțiune. Aceasta înseamnă că, dacă cineva are acces la datele dumneavoastră de conectare, va avea nevoie și de telefonul mobil pentru a putea obține codul de autentificare.

Dar este important să rețineți că e-mailul și textul 2FA nu sunt recomandate, deoarece acestea pot fi ușor interceptate atunci când cineva vă portează numărul de telefon mobil pe un dispozitiv nou sau obține acces la e-mailul dumneavoastră.

#4 Fiți atenți la phishing

Hackerii se pot prezenta drept o entitate comercială legitimă, astfel încât să poată obține detalii sensibile de la dumneavoastră. Acesta este ceea ce se numește phishing. Și, de obicei, este un tip de atac țintit în care mulți oameni cad adesea.

Pentru a preveni ca detaliile dumneavoastră să cadă în mâini greșite sau să fie furate, ar trebui să evitați să vă conectați la schimbul de bitcoin dintr-un link trimis prin mesaj text sau e-mail.

Asigurați-vă, de asemenea, că introduceți adresa URL în browserul preferat și îl salvați pe mai târziu. În plus, nu arătați nimănui detaliile prin chat-uri, mesaje text sau e-mailuri.

Concluzie

Să recunoaștem, gestionarea cripto-ului nu este atât de simplă. Deținerea de criptomonede, cum ar fi bitcoin, înseamnă, de asemenea, că trebuie să fiți propria bancă și să vă asumați întreaga responsabilitate pentru investițiile dumneavoastră. Iar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este implementarea unora dintre strategiile discutate aici.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending