Conectează-te cu noi

Tehnologie

5 Informații Interesante Despre NFT

Publicat

pe

5 Informații Interesante Despre NFT | Zicala.ro

NFT-urile, cunoscute și sub numele de jetoane nefungibile, reprezintă un mijloc de a reduce bunurile digitale. Acest lucru le permite achiziționarea, colectarea, tranzacționarea, investiția și alte activități.

Această idee poate fi adesea dificil de înțeles, deoarece sunt și intangibile. Iată o scurtă recapitulare asupra acestei tendințe în dezvoltare și pentru ce o folosesc oamenii.

Un „token non-fungibil” (NFT) este o piesă de artă digitală sau un obiect care, ca o licență, atestă legitimitatea sa. În domeniul artei digitale, NFT-urile sunt comune, deoarece le permit artiștilor să-și monetizeze munca la fel cum ar face-o cu media tradițională.

Aproape orice lucru pe care oamenii le-ar putea găsi cool și pe care și-ar dori să „dețină”, precum operele de artă, ar putea fi unul dintre ele. Un bărbat a făcut chiar și o înregistrare a propriilor pârțuri și le-a comercializat ca NFT.

Cum funcționează NFT-urile?

O reprezentare a unui bun fizic, cum ar fi lucrări de artă, muzică, articole din joc sau filme, este ceea ce se numește NFT. Ele sunt adesea codificate folosind același software ca multe alte criptomonede și sunt adesea cumpărate și vândute online în schimbul altor criptomonede.

Numai NFT-urile au avut o piață în valoare de 41 de miliarde de dolari în 2021, ceea ce era aproape la fel de mult ca întreaga piață globală a artelor plastice. Acestea sunt create folosind componente digitale, cum ar fi GIF-uri, filme și opere de artă, pentru a reprezenta atât obiecte materiale, cât și imateriale.

Deoarece NFT-urile folosesc blockchain-ul, transferurile de token-uri între proprietari sunt ușoare și un NFT poate avea doar un proprietar la un moment dat.

Informații interesante despre NFT pe care ar trebui să le știți

Iată 5 informații interesante despre NFT pe care trebuie să le știți:

NFT-urile se bazează pe tehnologia Blockchain

Jetoanele nefungibile (NFT) denotă dreptul de proprietate asupra produselor digitale, cum ar fi lucrări de artă, imagini statice sau videoclipuri de la o transmisie în direct. Acestea sunt generate și stocate în rețeaua ERC-20, deși sunt acceptate și de alte blockchain-uri (inclusiv Flow și Tezos).

Proprietatea NFT poate fi confirmată și urmărită cu ușurință, deoarece oricine are acces la blockchain poate face acest lucru, deși identitatea proprietarului jetonului poate rămâne un mister.

Cumpărarea NFT-urilor

Pentru a achiziționa un NFT, trebuie mai întâi să creați un cont pe o platformă sau un schimb de criptomonede.

Schimburile sunt piețe online de unde puteți cumpăra și vinde diferite tipuri de criptomonede.

Puteți achiziționa NFT-uri în schimbul criptomonedelor. Ca rezultat, trebuie să fiți conștienți de schimbările de preț de pe piața crypto atunci când plănuiți să cumpărați un NFT.

În plus, ar trebui să confirmați că portofelul cu criptomonede pe care îl alegeți este compatibil cu rețeaua Ethereum, deoarece acesta este sistemul pe care sunt schimbate majoritatea NFT-urilor.

Deoarece moneda digitală nu își pierde valoarea în timp, este un depozit de valoare. Prin urmare, este esențial să confirmați că schimbul și portofelul sunt compatibile cu blockchain-ul Ethereum, deoarece NFT-urile sunt construite deasupra acestuia.

Obiecte de colecție limitate

Cele mai rare obiecte de colecție din lume sunt scumpe, cel puțin în ceea ce privește cererea de pe piață. Cu toate acestea, acest concept de deficit în era digitală, fie că vorbim de exemplare unice sau de ediții de 100.000, nu era practic înainte de dezvoltarea NFT-urilor.

Momentul NBA Top Shot al dunk-ului lui LeBron James nu poate fi mai mult de 49. Dar, pe de altă parte, vor exista doar 10.000 de CryptoPunk originali.

Mari branduri și NFT-uri

Existența jetoanelor nefungibile (NFT) este un fapt care nu mai poate fi negat. Unele branduri îl folosesc pentru a implementa tactici extrem de inovatoare care produc rezultate la fel de meteorice pentru ei înșiși.

NFT-urile au eliminat granițele dintre lumea reală și cea digitală, creând noi piețe în care întreprinderile pot intra.

Înainte de a vă gândi dacă publicul dumneavoastră se va conecta sau nu cu această nouă tendință, începeți cu abordarea de branding și marketing digital.

Tratamente speciale ale NFT-urilor

Jetoanele nefungibile intră în lumea fizică cu obiecte de colecție care dau naștere comunităților online și celebrări reale ale acelor comunități.

Artefacte NFT precum Doodles, Crypto Baristas, Bored Ape Yacht Club, Flyfish Club și Dirtybird Flight Club oferă proprietarilor săi avantaje atât în Metaverse, cât și în viața reală.

Puteți vota pentru funcții, bunuri și evenimente bazate pe comunitate dacă dețineți un Doodle NFT. Holding oferă bilete la evenimentele IRL și Metaverse pe lângă NFT.

Concluzie

Piața NFT este încă la început și este extrem de speculativă. Acest lucru implică faptul că în prezent nu avem suficiente informații pentru a evalua valoarea pe termen lung a unui NFT.

Vă sfătuim să vă luați în considerare cu seriozitate finanțele, circumstanțele și obiectivele personale. De asemenea, ar trebui să luați în considerare ceea ce sperați să câștigați de pe piața NFT-urilor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending