Conectează-te cu noi

News

Apple Permite la Spotify, Netflix și Amazon să Pună Link de Plată

Publicat

pe

Apple Permite la Spotify, Netflix și Amazon să Pună Link de Plată

Apple va permite ca serviciile precum Netflix și Spotify să adauge un link către aplicațiile lor care trimit utilizatorii către un alt site pentru plată, evitând comisionul magazinului de aplicații.

Mutarea, solicitată de mult de serviciile de abonament care operează „aplicații de citire”, în care utilizatorul poate avea deja un abonament preexistent.

Nu este vorba doar de servicii de muzică și film, deoarece Apple va permite orice aplicație care oferă „conținut achiziționat anterior sau abonamente la conținut pentru reviste digitale, ziare, cărți, audio, muzică și video”.

Apple nu este complet altruist, deoarece mișcarea face parte dintr-un acord cu Comisia Japoneză pentru Comerț Echitabil (JFTP), care se aplică aplicațiilor care „nu oferă bunuri și servicii digitale în aplicație pentru cumpărare”.

Deși politica a fost rezultatul acțiunilor din Japonia, Apple a confirmat că va face schimbarea în magazinele de aplicații din întreaga lume.

Nu va fi disponibil automat, deoarece dezvoltatorii va trebui să solicite acces la programul de drepturi de cont pentru linkuri externe înainte de a putea adăuga linkuri pentru aplicații.

Acesta va permite dezvoltatorilor de aplicații care oferă un serviciu de abonament să evite comisionul între 15 și 30 de cenți perceput de gigantul tehnologic pentru a-și folosi sistemul de plată.

Cu toate acestea, Apple va lua în continuare o reducere din orice bani obținuți din vânzări în cadrul aplicației – așa că, dacă Netflix oferă o modalitate de a vă abona în aplicație, va plăti Apple o reducere, dar aceasta va oferi o alternativă, care include accesul la plata existentă.

Apple a anunțat pentru prima dată schimbarea politicii în urmă cu șapte luni și acum se pregătește să introducă schimbarea – deschizând accesul dezvoltatorilor pe site-ul său.

Mutarea, solicitată de mult de serviciile de abonament care operează „aplicații de citire”, în care utilizatorul poate avea deja un abonament preexistent.

Alte aplicații care vor beneficia pe urma deciziei luate de către Apple

Alte „aplicații de citire” includ Disney+ și magazinul Amazon Kindle – care oferă utilizatorilor un link direct către site-ul lor pentru înscrieri.

Urmează alte confesii făcute de Apple dezvoltatorilor, în urma unui caz legal introdus de creatorul Fornite – Epic Games – inclusiv prin solicitarea de link-uri pentru „aflați mai multe”.

De asemenea, vine și pe măsură ce Apple și alți giganți tehnologici se confruntă cu un control din ce în ce mai mare din partea autorităților de reglementare și a dezvoltatorilor asupra a ceea ce sunt descrise drept practici restrictive.

Google a lansat, de asemenea, un program care vizează testarea sistemelor de facturare terță parte în Android, pentru a oferi utilizatorilor opțiuni de plată în afara Magazinului Play.

Aceasta este probabil o mișcare de a compensa cerințele impuse de autoritățile de reglementare care cer ceva similar, dar menținând-o sub controlul Google.

Spotify este unul dintre testerii beta pentru noua funcție Google și le va oferi abonaților Android posibilitatea de a utiliza împreună sistemul de facturare Google sau Spotify.

Spre deosebire de soluția Apple, care este doar un simplu link în aplicație către site-ul furnizorilor de servicii, excluzând Apple din proces, Google va primi în continuare o reducere chiar dacă un client optează pentru a utiliza un sistem alternativ de facturare.

Reducerea este probabil mai mică decât cei 15% obișnuiți, dar va avea totuși o taxă mică, potrivit rapoartelor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending