Conectează-te cu noi

Gaming

Top 3 Genuri de Jocuri Casual Pentru PC

Publicat

pe

Top 3 Genuri de Jocuri Casual Pentru PC | Zicala.ro

Primul lucru care ne va veni în minte când ne gândim la jocuri video este probabil jucătorul stereotip aplecat peste o tastatură într-un subsol întunecat sau un copil care joacă un joc de împușcături la televizorul părinților săi. Dar există o serie de jocuri care devin din ce în ce mai populare și nu sunt doar pentru copii sau adolescenți. Acestea sunt jocurile ocazionale pe PC.

Acum, s-ar putea să vă gândiți: „Hei, sunt sigur că „jocurile casual” sunt ca cele „ocazionale” în viața de zi cu zi: întâlniri ocazionale, întâlniri de afaceri ocazionale, joburi ocazionale, totul ocazional!” De fapt nu. Scopul termenului „ocazional”, în ceea ce privește jocurile video, este că acestea sunt menite să fie o formă de agrement. Nu ar trebui să fie luate prea în serios și nu aveți nevoie de ore de practică pentru a vă bucura de ele.

Ce sunt de fapt jocurile casual pentru PC? În acest articol, vom arunca o privire la cele mai importante genuri de jocuri casual pentru PC și vom explora ceea ce le face atât de populare.

Ce sunt jocurile casual pentru PC

Jocurile casual pentru PC sunt definite de obicei ca jocuri care sunt ușor de preluat și pot fi jucate în rafale scurte. Sunt perfecte atunci când aveți câteva minute de ucis și nu doriți ceva care necesită mult timp sau efort mental. Aspectul cheie al unui joc casual este ușurința sa de accesibilitate. Oferind o mare varietate de tipuri de jocuri și oferind sesiuni de joc scurte, piața ocazională se potrivește excelent pentru orice platformă de joc. Cele mai populare genuri de jocuri casual pentru PC sunt obiectele ascunse, match 3 și managementul timpului.

Termenul de „jocuri casual” a apărut odată cu ascensiunea computerului personal în anii 1980. Jocurile ocazionale au fost considerate a fi opusul jocurilor din consolă – ceva pe care l-ați juca pentru a vă relaxa după o zi lungă la serviciu. Este ceva de care v-ați juca singuri, de care să vă bucurați în timpul liber.

Ei bine, așa cum am menționat mai sus, există o diferență între „jocuri casual” și titlurile standard, mai dificile. Jocurile ocazionale au fost create pentru a fi o pauză de la un program normal de lucru sau o activitate din viața reală. De exemplu, dacă lucrați cu normă întreagă ca medic, probabil că nu veți dori să jucați un joc „ocazional” precum Call of Duty în timpul liber. Veți dori doar să utilizați laptopul cu comenzi simple de jucat.

Jocurile casual pentru PC sunt populare în rândul seniorilor dintr-o varietate de motive, inclusiv faptul că este relativ ușor de jucat, regulile simple care sunt comune tuturor jocurilor și faptul că nu necesită abilități speciale. În plus, acestea sunt adesea educaționale și pot fi folosite pentru a ajuta la dezvoltarea memoriei și a abilităților de raționament.

Există genuri de jocuri populare care sunt considerate „jocuri casual” și sunt enumerate mai jos.

Cele mai bune genuri de jocuri casual pentru PC

Cele mai populare trei tipuri de jocuri ocazionale sunt jocurile cu obiecte ascunse, jocurile de potrivire 3 și jocurile de gestionare a timpului. Fiecare dintre aceste genuri are propriul său set de caracteristici și puncte forte. Aceste jocuri sunt toate incredibil de populare, dar au și propriile lor puncte forte și puncte slabe.

Jocuri cu obiecte ascunse

Jocurile cu obiecte ascunse sunt cel mai popular și mai recunoscut tip de joc casual. Au o premisă simplă: un obiect este ascuns într-o scenă și trebuie să vă dați seama cum să îl găsiți. În majoritatea jocurilor cu obiecte ascunse, există indicii (de obicei sub forma unui cuvânt sau a unei serii de imagini) care fac ca jucătorul să poată găsi obiecte care au fost lăsate în urmă. Jucătorul va fi adesea solicitat să facă click pe diferite elemente și obiecte de pe ecran. Unele dintre obiecte vor fi conectate la diverse elemente care vor duce la alte obiecte. Multe dintre jocurile cu obiecte ascunse au o anumită temă, de exemplu, jocul care implică jucătorul care încearcă să găsească o persoană dispărută. Alte jocuri sunt despre rezolvarea misterelor.

Jocuri Match 3

Jocurile Match 3, precum Bejeweled sau Candy Crush, sunt un alt tip popular de joc casual. Sunt simple și intuitive și sunt concepute pentru a fi redate în rafale scurte. Sunt adesea jucate pe dispozitive mobile, ceea ce înseamnă că jocurile sunt ușor de preluat și de jucat în rafale scurte din mers. Există mult loc pentru variații, dar mecanica de bază este aceeași: potriviți trei sau mai multe piese de aceeași culoare pentru a le elimina de pe tablă și câștigați puncte.

Jocuri de management al timpului

Jocurile de gestionare a timpului, cum ar fi The Sims, sunt un alt tip popular de joc casual. Se referă la gestionarea resurselor și la ținerea evidenței timpului. În forma sa cea mai de bază, aveți o serie de sarcini pe care trebuie să le finalizați într-o anumită limită de timp. Jocul urmărește apoi modul în care ați finalizat sarcinile și cât timp ați petrecut pentru fiecare dintre ele și vă veți juca până când veți finaliza sarcinile în timpul alocat. Cele mai obișnuite versiuni ale jocurilor de management al timpului sunt puțin mai complexe decât atât și pot prezenta o varietate de sarcini diferite – unele dintre ele interactive, unele dintre ele necesitându-vă să faceți alte lucruri pe măsură ce parcurgeți jocul.

Această listă de mai sus nu este completă și nici nu ține cont de întreaga lume a jocurilor ocazionale. Există mai multe subgenuri decât cele enumerate și multe jocuri casual nu se încadrează perfect într-o singură categorie. Lista se concentrează pe cele mai populare trei categorii de jocuri casual. Există zeci de alte jocuri din care să alegeți. De asemenea, trebuie remarcat faptul că unii oameni preferă să clasifice jocurile ocazionale în funcție de caracteristicile pe care le includ și pe care nu le includ, mai degrabă decât în ​​funcție de genul căruia îi aparțin. De exemplu, jocurile Match 3 pot fi incluse în categoria „Gestionarea timpului” sau în categoria „Acțiune”, în funcție de conținutul jocului. Această listă subliniază pur și simplu cele mai populare trei genuri de jocuri casual, dar o puteți folosi pentru a afla mai multe despre genurile dumneavoastre preferate.

Concluzie

Sperăm că v-a plăcut lista noastră cu cele mai bune genuri de jocuri casual pentru PC. Fie că sunteți un fan al solitaire, al jocurilor cu obiecte ascunse sau al oricărui alt gen, cu siguranță va fi un gen care vă atrage. Cu atât de multe opțiuni grozave din care să alegeți, este ușor să vă petreceți orele libere jucând aceste jocuri distractive și captivante.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending